Kan inte verifiera serveridentiteten

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 2 månader sedan.
Skapare
bo twengström
Deltagare

Får följande delmeddelande när jag förgäves vill sända mail:

Identiteten för pop3.bredband2 kan inte bekräftas av Mail

Ej betrodd. Utfärdat av Let´s Encrypt Authority X3

Det här certifikatet har antingen upphört att gälla eller så är det inte giltigt

Utfärdat till bredband2.com, giltigt till 2020-01-05

Detta datum dök en vit skylt om och om igen på internet: ”kan inte verifiera serveridentiteten.” Möjligheten att sända mail försvann, även att mottaga, men där rann 253 mail in 24/1 – ackumulerade sedan 2020-01-05. Att sända går fortfarande inte. Bredband 2 säger sig inte ha något med detta att göra, och kan inte hjälpa.

På beskrivningen låter det som att Bredband2 har med saken att göra, eftersom det verkar handla om ett säkerhetscertifikat som har utfärdats till bredband2.com men att det säkerhetscertifikatet ”blev gammalt” 5 januari och därför klassas den adressen som att den inte är betrodd.

Det kan möjligtvis vara så att de har fixat det hos sig, men att din e-postklient inte kan verifiera att adressen faktiskt är säker eftersom den av någon anledning inte lyckas få kontakt med servern hos Bredband2. Fråga dem vilka inställningar du ska använda för att skicka och ta emot e-post och dubbelkolla med ditt e-postprogram så att du har rätt inställningar hos dig.


bo twengström
Deltagare

    Allt detta har jag gjort. Vad är ”epostklient” – bredband2, Outlook eller vad?

    E-postklienten är programmet som du använder för att hantera e-port, exempelvis Outlook (ej att förväxla med e-posttjänsten outlook.com), Thunderbird, emClient med flera.

    Om man däremot enbart använder webbmail, dvs man surfar till outlook.com, Gmail et cetera, då använder man inte någon e-postklient eftersom man bara använder webbläsaren för att surfa till en hemsida.

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.