Konstiga tecken i e-posten

Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
tvgunnar819246
Deltagare

När jag öppnar epost från er blir det en del konstiga tecken, nästan som kinesiska. Öppnar jag via gmail.com blir tecknen rätt. Är det någon inställning jag missat? (Det blir alltid så med e-post från Klarna t ex).

Gunnar

Den här tråden borde vara något för dig.

/ PC-tidningen support


tvgunnar819246
Deltagare

  Så här ser ert nyhetsbrev ut:

  Bifoga filer:

  I vårt fall är det inte något vi kan göra, vi använder teckenuppsättningen Unicode UTF-8, som brukar anses vara standard, men någonstans på vägen till dig är det någon server som använder en annan teckenuppsättning och byter ut tecken. Antingen det, eller så är din webbläsare inställd på att använda en annan teckenuppsättning.

  Vad använder du för e-postprogram?

  / PC-tidningen support


  tvgunnar819246
  Deltagare

   jag använder e-postappen i Edge. Men jag tror att vi kan lägga ner detta eftersom jag vet hur/var jag kan läsa innehållet.

   Tack så länge

   /Gunnar

   Edge har visserligen inte någon e-posthantering, däremot kan man surfa till hemsidor som Gmail och Outlook.com men det har inget med webbläsaren att göra. Men eftersom du redan har löst problemet, tummen upp för det.

   / PC-tidningen support


   tvgunnar819246
   Deltagare

    Edit: Det var en felskrivning. Det är ju appen i Windows 10 jag använder.

    Ah, det låter mer logiskt. 🙂 Tyvärr är den appen väldigt enkel (läs: primitiv), så om du vill använda en e-postklient skulle jag rekommendera att du skaffar en mer kraftfull som kan hantera fler inställningar, förslagsvis Mozilla Thunderbird eller eM Client. Eller om du vill lägga några tior per månad på att får Office365 inklusive Outlook.

    / PC-tidningen support

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet