Outlook datafil

Löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 10 månader sedan.
Skapare
loinger
Deltagare

Det går inte att öppna Outlook datafil. Jag har office 2019. Jag har två mailadresser en Hotmail.com och en Vodafone.es

Hotmailadressen fungerar och vodafoneadressen har fungerat fram till slutet på february. jag får felmeddelandet 0x8004010F. Jag har en annan dator med office 2010 och där fungerar båda. Vad kan jag göra?

Det låter som att datafilen har blivit skadad. Testa att följa Microsofts guide för att reparera Outlook-datafiler och se om det löser problemet.


loinger
Deltagare

    Detta hjälpte inte

    Vad använder du för säkerhetsprogram? Det finns en del fall där antivirusprogram och brandväggar kan orsaka den felkoden eftersom de går in och blockerar trafiken. Om du har möjlighet, testa att temporärt stänga av antivirus och brandväggen bara för att se om det då fungerar att använda e-posten. Glöm bara inte att aktivera dem igen.

    Får du någon med ledtråd i felmeddelandet än bara felkoden?


    loinger
    Deltagare

      Jag använder Windows Defender och iObit Malware Fighter. Det funkade inte att stänga av dem.

      Min internet leverantör, Bahnhof, hade en ide om att inkommande server POP3 har lagts i icloud och därför kan den inte öppnas av Outlook. Kan det vara så? I så fall hur åtgärda?


      loinger
      Deltagare

        Jag angav fel att det var iCloud. Det ska vara one Drive. Den mailadress som det gäller är [email protected]

        Den adressen använder POP3. Felmeddelandet jag får är att loinger@vodafone måste öppnas i Outlook.

        Outlook filen ligger i one drive.

        Det är inte någon bra idé att ha outlook-filen i OneDrive (eller någon annan synkningsmapp/-tjänst). Testa att flytta outlookfilen så att den ligger lokalt på sin standardplats och se om det inte fungerar bättre. Du bör dessutom undvika att använda POP3 utan använda en modern e-posttjänst. Om du inte vill överge din POP3-adress, lår en tjänst som Outlook.com eller Gmail hantera den i stället för att du gör det.


        loinger
        Deltagare

          Jag är ingen expert som ni förstår. Var är standardplatsen? Hur flyttar man outlookfilen?

          Hur kan Outlook.com handtera [email protected]?

          Datafilen [email protected] ser inte ut att vara riktig.

          c:\User\l-oin\OneDrive\Document\[email protected]

          Standardplatsen brukar vara C:\Användare\[ditt kontonamn]\AppData\Local\Microsoft\Outlook\ och sedan själva kontonamnet. Datafilen [email protected] ser förresten helt korrekt ut, i varje fall till namnet. Däremot flyttar man inte på systemfiler (som datafilen i det här fallet) hur som helst. Du kan testa att kopiera PST-filen till standardplatsen, sedan startar du Kontrollpanelen, klickar på Mail och sedan på knappen Datafiler. Där kan du klicka på Lägg till… och sedan välja PST-filen som du kopierade till standardplatsen.

           

          För att låta outlook.com hantera andra e-postkonton börjar du med att logga in på Outlook.com och klickar på kugghjulet uppe till höger. Klicka på Visa alla Outlook-inställningar. Välj E-post i kolumnen längst till vänster följt av Synkronisera e-post. Här kan du lägga till andra e.-postkonton som du vill att Outlook.com ska kunna hantera.

          Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.