PNG-filer

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 7 månader sedan.
Skapare
an123123
Åskådare

Hej, när jag får en fil med e-posten o numera så är filen i png format o vill jag spara den så går det bra, men när jag skall öppna png-filen så finns det inget program som kan öppna denna fil??? Var för finns det en filöverföring med PNG i W10  som jag vill spara, men går inte att öppna när jag vill använda filen. Har försökt med de fil öppningsprogram som kommer upp med öppna filen, men alla vägra att öppna PNG?? W10 som skall vara så bra som det skrivs spaltmeter om men har inte ett inbyggt öppningsprogram för PNG, varför skickas filerna då i PNG-format??? 🙁 Finns det något ENKELT öppningsprogram för en OVAN 77årig datoranvändare, eller jag måste deleta alla PNG-filer som kommer?? Att det finns förstår jag men att få det nerladdat o öppna set så det fungerar det är väldigt lätt för en datavand teoretiker som inte gör något annat, men för en vanlig svenk människa är det mycke mer invecklat. Detta borde ju varit löst o finnas i W10, men ack ack vad man blir bedragen o besviken??? 🙂 🙂 MVH SOAN

Om du får en PNG-bild i e-posten beror det på att den som har skickat bilden har skickat en PNG-bild, det är inte konstigare än så. Det fungerar dessutom alldeles utmärkt att öppna PNG-filer med appen Foton som är inbyggd i Windows 10. Om den inte öppnar bilden på din dator tror jag att det beror mer på din dator än på Windows 10. Det borde dock vara enkelt att lösa. Högerklicka på en PNG-fil, gå in i menyalternativet Öppna med och välj Välj en annan app. Där markerar du appen Foton, ser till alternativet Använd alltid denna app för att öppna .PNG-filer och klicka på OK. Nu ska det fungera att dubbelklicka på en PNG-fil för att visa den.

Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.