Problem när e-postleverantör slutar

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
bo twengström
Deltagare

Bredband 2 slutar leverera e-post 31/8. När man haft samma mailadress i över tio år, blir det mycket arbete att tvingas byta leverantör och inte säkert att jag når alla som har mina adresser och kan delge de nya. Vissa mail med de gamla adresserna kommer att hamna i cyberrymden, Om det inte vore så bra att det går att ta med sig adresserna till min  nya leverantör, t.ex gmail. Går det?

/Bo Twengström

Det brukar gå att exportera mejl, kontakter och annan information. Hur detta går till beror på vilket program du använder för att läsa e-post.

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör


bo twengström
Deltagare

  Kan du förklara för en okunnig vad exportera innebär?

  Går det med gmail?

   

  Med det menas att du sparar alla kontakter och all e-post i en fil, som sedan importeras (läses in ) i det nya programmet som du vill använda.

  Medan det gamla kontot finns kvar kan du importera kontakter och e-post från det i Gmail och på så sätt få in all information dit. Om du har ett Gmailkonto gör du så här:

  1. Öppna Gmail och logga in.
  2. Klicka på kugghjulet uppe till höger och välj Visa alla inställningar.
  3. Välj menyfliken Konton och import.
  4. Vid Importera e-post och kontakter klickar du på länken Importera e-post och kontakter.
  5. Fyll i din e-postadress till kontot som ska stängas.
  6. Klicka på Fortsätt och på Fortsätt igen.
  7. Ange lösenordet till ditt snart stängda e-postkonto.
  8. Svara Ja på frågan du får.

  Nu ska all e-post som finns i kontot samt alla kontakter importeras.

  Vänligen
  Markus

  Vänligen
  Markus Dahlberg, redaktör

  En detalj i din ursprungliga fråga: ”Vissa mail med de gamla adresserna kommer att hamna i cyberrymden, Om det inte vore så bra att det går att ta med sig adresserna till min nya leverantör, t.ex gmail. Går det?” Om du menar att dirigera om en adress som Bredband2 hanterar (låt oss säga att adressen är [email protected]e) så går det inte eftersom den adressen troligtvis kommer att utplånas så att det inte finns något att dirigera om.

  Annars är en viktigt fråga det som Markus är inne på – använder du ett e-postprogram (och i så fall vilket) eller använder du webbmail i webbläsaren?

  / PC-tidningen support


  bo twengström
  Deltagare

   Jag inser att min förhoppning inte är genomförbar – dvs att de som använder min gamla adress hos Bredband2  sedan de upphör med E-post hamnar i cyberrymnden inte hos mig. Tyvärr.

   Man kan säga att din e-postadress hos Bredband2 är som postadressen till ett hus med din postlåda utanför. Nu river de huset och postlådan så att postadressen försvinner, och då kan inte brevbäraren leverera din den adressen längre utan breven/e-posten kommer att studsa tillbaka till avsändaren ned ”adressaten okänd” på kuvertet.

   Däremot så kan du fram tills att de drar ur sladden får Gmail hämta dina meddelanden från Bredband2 och lägga in dem i Gmail. Det gör du genom att surfa till ditt Gmail, klicka på kugghjulet uppe till höger, klicka på Visa alla inställningar och gå in under fliken Konton och import. Där finns inställningen Kolla e-post från andra konton. Antingen klickar du på Lägg till ett e-postkonto och följer guiden, eller så klickar du på Läs mer om du vill ha mer information. Det löser inte problemet med att din bredband2-adress försvinner, men när det kommer e-post till det kontot och meddelandet dyker upp i Gmail kan du enkelt berätta för avsändare att de behöver ändra så att de skickar till din Gmail-adress när de vill nå dig.

   / PC-tidningen support


   bo twengström
   Deltagare

    Har hittat loopia se. Dit tycks man kunna flytta sina e-postadresser. Är det en önskedröm att de tar över huvudmannaskapet för adressen så att den lever även efter det Bredband2 slagit igen?

    Jag skulle tro att de inte kommer att göra det eftersom det skulle kräva att de äger domännamnet, och det lär Bredband2 behålla. Men kolla med Loopias support, de brukar kunna svara på det mesta.

    / PC-tidningen support

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet