Program för backup av e-post

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-325649
Åskådare

Letar efter ett bra program, helst gratisversion, för att göra backup av e-post. Har tusentals mail arkiverade i olika arkivmappar i Outlook 2010, men känner att detta är riskabelt då mycket av materialet är viktigt. Jag tar backup av datorn med Ashampo Backup 2016, men att återskapa filerna i Outlook efter en crash är kanske problematiskt. Har letat på Fördelszonen men inte hittat något som jag tror passar, dock några på nätet som känns osäkra så länge jag inte vet mer än jag kan läsa på olika hemsidor. PC-Tidningens kunskap tror jag är säkrare och mer att lita på än att börja läsa allt som skrivs på olika forum.

Det är ett krav att programmet måste kunna hantera både POP3 och IMAP samt flera e-postkonton samtidigt och att om jag skulle behöva installera om Outlook efter en ev. crash på ett enkelt sätt kunna lägga tillbaka e-posten i respektive konton och mappar där de hörde hemma.  Backup av web-baserade mail som gmail o. l. har underordnad betydelse eftersom jag knappt använder dessa program.

Vad rekommenderar redaktionen?

Prenumerant

Du behöver inte något extra program för att göra detta, det finns inbyggt i Outlook ändra den gamla 2007-versionen. Microsoft har en guide på svenska för hur det går till.

Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.