Rädda viktiga mail från Telias webbmail

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 11 månader sedan.
Skapare
hangmagen
Åskådare

Hej vänner!

Tyvärr, tyvärr gick fastighetsägaren över till Tele2 vilket redan skapat mängder av oönskade problem och driftstörningar. Eftersom webbmailen finns kvar på obestämd tid hos min gamla ISP Telia undrar jag vilka de bästa alternativen är för att överföra cirka 150 för mig mycket viktiga mail till något annat? Testat skicka till gmail men mailen ser så konstiga ut och inte alls som förr i tiden när de säkerhetskopierades till en extern hårddisk eller en annan e-post-klient. Hoppas på bra svar!

Mvh Ruben

Nu vet jag inte hur du gjorde men jag skulle säga att du redan är inne på rätt spår – att importera allting till Gmail.

Bara för att kolla: när du försökte flytta till Gmail, använde du Gmails inbyggda funktion för detta eller gjorde du på något annat sätt? Och för att vara tydlig, då syftar jag på importfunktionen som kan får fram om man klickar på kugghjulet i Gmail, klickar på Visa alla inställningar, går in under fliken Konton och import och använder verktyget som finns vid Importera e-post och kontakter.


hangmagen
Åskådare

  Hej Forumledaren!

  Tyvärr löste inte ditt svar problemet. Men känns som det är nära. Följde dina instruktioner till punkt och pricka eller efter bästa förmåga. Under Importera e-post och kontakter står det :
  Läs mer
  Min gamla webbadress och sedan:
  Importen är inte påbörjad. Ange info
  och ute i kanten – delete
  Importera från annan adress

  Nu har jag inte tillgång till Telia men när jag försökte från en liknande webbtjänst så fungerade det utmärkt, så eventuellt handlar det om att någon av Telia-informationen inte är korrekt. Jag fick fylla i information som POP-användarnamn och POP-server. På den här sidan har Telia följande information:

  Inkommande server: mailin.telia.com
  IMAP-port: 993 med SSL, 143 utan SSL
  POP3-port: 995 med SSL, 110 utan SSL
  Utgående smtp-server: mailout.telia.com
  Smtp-port: 465 med SSL
  Smtp-autentisering: På

  Var det informationen som du fyllde i?

  Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.