Thunderbird error “Couldn’t load XPCOM”

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år sedan.
Skapare user-522340
user-522340
Åskådare

Hej, jag har fått ett fel i Firefox och skulle behöva hjälp. Programmet kunde inte öppnas utan gav meddelande om att genvägen inte finns och om jag vill ta bort den. Det gjorde jag naturligtvis inte, orolig att Thunderbird kunde bli avinstallerat. Istället försökte jag med en systemåterställning. Därefter fick jag istället en ny ruta =

”Couldn’t load XPCOM” och det går som sagt inte komma åt programmet. ( Jag arbetar med Windows 7 ) Googlade lite och hittade några för mig obegripliga beskrivningar på engelska.

Jag återställde systemåterställning som det var innan, då den inte avhjälpte problemet och nu har jag fått tillbaka rutan att ”genvägen inte längre fungerar” Kan inte öppna programmet och har jätteviktiga mejl och korrespondenser som absolut inte får försvinna. Mycket tacksam för hjälp på svenska som är lättbegripligt.

Christina

 

 

Bara för att vara på den säkra sidan, eftersom du även nämner Firefox, så är det enbart Thunderbird vi pratar om?

Det första du bör göra är att avinstallera Thunderbird, sedan ladda hem den senaste versionen här och installera den. Det brukar läsa problemet för de flesta.

Du bör också överväga att uppgradera till Windows 10, inte enbart för att Windows 7 är en säkerhetsrisk att använda utan att Windows 7 också är den äldsta versionen som Thunderbird fungerar med. Du löper med andra ord att drabbas av att Thunderbird så småningom kanske inte fungerar med Windows 7 längre.

Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.