Underlag för att lägga upp ett gmailkonto

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 6 månader, 3 veckor sedan.
Skapare
bo twengström
Deltagare

I ert senaste nr visar ni hur man lägger upp ett e-postkonto i Windows 10. I exemplet använder ni gmail.com. Vem lämnar underlag för det –  dvs servrar och lösenord? Inte min internetleverantör Bredband2. De lämnar bara underlag för deras egna adresser.

Lösenordet sätter du själv när du skapar Google-kontot. Serverinformation brukar inte behövas eftersom e-postprogram nu för tiden brukar hitta dem hela på egen hand, men om e-postprogrammet skulle misslyckas och du måste göra det manuellt hittar du informationen för IMAP här.


bo twengström
Deltagare

    När jag klickar på inställningar kommer ”inställningar på kompabilitetsvyn” upp, inte någon flik ”vidarebefordran”. Detta när jag ska kontrollera att IMAP är aktiverat.

    Nu tror jag att jag förstår förvirringen. Den som har skrivit svaret (jag utgår från att det är frågan på sidan 64 det här handlar om) har i sak rätt men har råkat göra en förvirrande miss. Sättet som beskrivs i svaret fungerar alldeles utmärkt om man använder e-posttjänster som exempelvis Telia, Comhem och liknande som har primitiva e-posttjänster. Den olyckliga missen är att skribenten har råkat använda en Gmail-adress i sitt exempel. Om du vill använda en Gmail-adress ändras guiden redan i punkt 2. Du ska inte klicka på Avancerad installation utan välja alternativet Google (som skymtar längst upp på bilden i steg 2) och sedan följa guiden som dyker upp där du bland annat behöver logga in på ditt Google-konto.

    Det är en tankemiss hos skribenten helt enkelt.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet