Da Vinci Resolve

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
svante
Åskådare

Installerade programmet för ett tag sedan, det kommer ingen vart: Det startar, laddar några komponenter, men slutar med en sida som säger något i stil med att det inte hittar någon video processor som stöder Open CL. Jag har inget separat videokort, men processorn (Intel Core I5-7600)  stöder Open CL.  Intel har något eget program som ger info om processorn, och det kryssar i Open CL. Jag undrar därför om det finns någon enkel test-applikation som kräver Open CL som jag kan köra för att verifiera att den funktionaliteten är OK, eller det är något som måste aktiveras.

Etnavs

 

 

Har du kollat om det har kommit uppdaterade grafikkortsdrivrutiner för ditt grafikkort?

Intel skriver på sin hemsida att drivrutinerna visserligen finns inbyggda i Windows 10 men att standarduppsättningen kan sakna de senaste funktionerna. De har dock olika drivrutiner och funktioner för Open CL på sin hemsida om du redan har de nyaste grafikkortsdrivrutinerna.


svante
Åskådare

  Ja, jag hade installerat allt vad jag kunde hitta på Intels supportsida, borde ha nämnt det..

  Det som jag ser att ha med  Open CL att göra är en uppdatering av Windows 10 DCH Drivers, inte säker på att jag såg den när jag uppdaterade Intels drivrutiner. Jag får kolla med den installerad. Men min undring kvarstår – finns det något enkelt sätt att verifiera om Open Cl fungerar på min dator?

  I

  Och bara för att fråga det överflödiga så har du dubbelkollat grafikdrivrutinen, den senaste versionen är från den 15 maj i år (jag tror att jag har länkat till rätt processor).

  Det finns ett program som heter GPU Caps Viewer, men jag har inte testat det själv. Det ska kunna ge mycket information om grafikkort inklusive Open CL-stöd så den kanske kan vara till någon hjälp. Den senaste versionen släpptes i mars i år så den borde vara uppdaterad även med modern utrustning.


  svante
  Åskådare

   Tack för snabba svar! Jag dubbelkollade, allt var det senaste i drivrutinväg, utom en ny Intel 630. Nu installerad. Jag provade det program du  föreslog. Det visade, liksom det program jag hittat tidigare, GPU-Z, att Open CL var med. Dessutom fanns det i det program du tipsade om en valideringsfunktion, som visade grafik med Open Cl, så mitt system verkar ok. Tack för tipset! Nu har jag ominstallerat Da Vinci, men resultatet är precis som förut – hittar ingen Open Cl kompatibel GPU.

   Jag ger upp, har provat Shotcut och kommit en bit med det. Tack hjälpen!

   Då kan vi nog dra slutsatsen att det är Da Vinci som av någon outgrundlig anledning inte vill fungera på din dator, nu när vi vet att alla rimliga drivrutiner är uppdaterade och alla andra program säger att det ska fungera. Som tur är så är även Shotcut ett kompetent program, förhoppningsvis räcker det för dina behov.

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet