Debut Video Capture

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 3 månader sedan.
Skapare
bertil lyden
Deltagare

Jag får inget ljud efter överföringen från videobandspelaren till datorn mha Debut Video Capture. Bilden är helt OH. Vad göra?

Några läsare har rapporterat det problemet och våra tekniker har grävs fram en lösning. Problemet handlar om att det kan bli problem i kombinationen med Debut Video Capture och grabber-kabeln, vilketr resulterar i att bara bilden blir överförd.

Lösaningen är att använda programmet Honestech HD DVR 2.5 som finns på den cd som följer med sladden. Välj att installera programmet, och om du redan har installerat drivrutinerna för sladden väljer du Modify i det första fönstret. Sedan är det bar att klicka på Next genom hela installationen. Då kommer både program och drivrutiner att vara installerade.

Starta sedan programmet från Windows Start-meny. Då kommer du att bli ombedd att skriva in en produktnyckel och den finns tryckt på cd-skivan.
När sladden är ansluten kan du börja spela in genom att klicka på den röda inspelningsknappen, och på samma för knapp för att avsluta inspelningen. Klippen lägger sig längst ner i programfönstret, och för att spara ett klipp högerklickar du på det och väljer Save as.

På en del datorer kan det dessutom behövas ändras några inställningar. Klicka på knappen Property Settings för att komma till inställningarna och gå in under fliken Video settings. I menyn Video capture device ska du välja OEM Device (sladden måste vara ansluten för att det alternativet ska dyka upp). Klicka sedan på Audio input och se till att Recoding Device är Stereo Mix. Det kan dessutom vara nödvändigt att markera alternativet Using the internal audio streaming function. Då vill programmet starta om, så avsluta det och starta det igen.

Vi beklagar eventuellt trassel som detta kan ha ställt till med.


teknikern835
Deltagare

    tack nu har jag ljud o bild men det är inte sparat på avi utan mpeg2 

    fungerar det åckså men det tar väl mycket minne ?

     

    mvh  janne Wiström 

    Jag vågar inte svara på om mpeg2 blir större eller mindre än avi, däremot brukar det anses vara ett mer flexibelt format med bättre kvalitet. Det borde inte vara speciellt svårt att hitta en konverteringsprogram om du vill göra om filformatet.

    Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.