Gammal hårddisk

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 1 månad sedan.
Skapare
rolandtellgren
Åskådare

I PC tidningen nr 19/2020 beskrivs hur man byter hårddisken mot en SSD. I slutet beskrivs hur man kan använda den gamla hårddisken för lagring. Moment 3-6 beskriver så vitt jag har förstått hur man rensar den gamla hårddisken. Min fråga är : Om jag vill spara informationen på den gamla hårddisken för eventuell senare användning, är det möjligt genom att skippa mom 3-6?

Det kan du göra, men det finns en sak att tänka på. Eftersom den gamla hårddisken fortfarande innehåller ett operativsystem och allt som behövs för att vara en fungerande systemdisk, kan man råka ut för att datorn antingen inte vet vilken av diskarna den ska starta med så att datorn prioriterar den gamla hårddisken högre så att datorn startar på fel disk. Den kan också, vilket kan vara än mer irriterande, ibland starta på den ena och ibland på den andra.


rolandtellgren
Åskådare

    Tack för svar!

    Jag har försökt läsa den gamla hårddisken så som beskrivs, men jag får ingen kontakt med den gamla hårddisken

    Min nya dator, som jag försöker att koppla in på känner inte av  USB kontakten över huvud taget. kan jag aktivera på något sätt?

    Roland

    Har du möjlighet att ansluta den till en annan dator för att ta reda på om det är usb:n i datorn som inte fungerar som den ska, om det är det nya chassit för hårddisken eller om det faktiskt är själva hårddisken?

    Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.