Legacy family tree

Inte löst
Detta ämne innehåller 17 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
chbengt
Åskådare

Efter en ominstallation av Windows har jag även ominstallerat Legacy. Nu till bekymret. Jag har alltid kopior av allt jag gör på annan hårddisk. När jag nu öppnar filen med den sista sparade kopian finns inte inlagda media kvar. Det visar sig att programmet söker i mina dokument ock inte i kopian. Kopierade då alla bilder till dokument. Då länkas vissa profilbilder men inget av de bilder som ligger inbäddade i personkorten. Det blir ett hästjobb att återigen skapa länkarna till rätt bilder. Har prövat med programmets egna autosökningar men det hjälper inte. Länkarna till bilderna är borta. Någon som har tips?

Eftersom det är en kopia som du har sparat på den andra hårddisken, går det inte att kopiera in allting som är sparat på den hårddisken till den plats där programmet egentligen vill ha materialet?


chbengt
Åskådare

    Jo, det hjälpte ju inte att lägga filerna där de ska ligga enligt programmet. Blir då lösningen att lägga in filer och backupen i rätt mapp före installation av programvaran. Det verkar inte funka att öppna som ny fil eller på något sätt lura programmet.

    Så problemet är löst?


    chbengt
    Åskådare

      Nej. Jag har nu ominstallerat programmet med samma resultat som tidigare. Tänker mig möjligheten att om jag öppnar den sista backupen är det den redan fel. Har nu öppnat en tidigare backup men inget tycks hjälpa. Får kanske krypa till korset och återskapa alla länkar till rätt bilder.

      Kanske en överflödig fråga, men använde du programmets inbyggda verktyg för att säkerhetskopiera?


      chbengt
      Åskådare

        Ja. Jag lade säkerhetskopiorna på en annan hårddisk. Nu har jag provat att manuellt flytta alla filer inklusive datafiler till standardplats innan installation men det hjälpte inte.

        Det är mycket besynnerligt, får om man säkerhetskopierar och återställer en säkerhetskopia med Legacy-programmets inbyggda funktioner ska det fungera.

        Är säkerhetskopian och den nya installationen samma version av programmet? Det ska egentligen inte spela någon roll, men å andra sidan ska ju backupen fungera så någon konstigt är det?


        chbengt
        Åskådare

          Det kan vara den möjliga förklaringen att de ändrat version. Var ju ett tag sedan jag arbetade i programmet.

          Programmet heter ju 9.0 som från början men det säger kanske inte så mycket.

          I deras hjälpavdelning hittade jag en sak som de kallar för Media Relinker, har du testat den? Texten är visserligen på engelska men de har tydliga bilder så det kanske inte är något problem?


          chbengt
          Åskådare

            Den ska jag prova när jag har tid. Återkommer senare.

            Tummen upp.


            chbengt
            Åskådare

              Nixpix, funkade inte heller. Länkarna verkar vara borta totalt.

              En annan detalj är att programmet tydligen gör två stycken säkerhetskopior – en av media och en av allting annat – och att man tydligen behöver återställa dem var för sig. Har du tittat på den här guiden för att återställa mediafiler?


              chbengt
              Åskådare

                Jag ska kolla den också. Min dator totalhavererade igår efter en korrupt windowsuppdatering. Har nu installerat en lite äldre version av 1809 som funkar. Tur jag sparar installationsfiler på disk. Jag vet att jag är ute ur ämnet nu, men känner ni till den uppdateringen som släpptes 8/3 2019?

                Jag känner till den så tillvida att jag har installerat den på fem datorer, men jag har inte läst om att det skulle vara några problem med vare sig den uppdateringen eller den senaste Office365-uppdateringen. Det kanske är jag som har haft tur, men här har allt fungerat som det ska.

                Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet