Media Creation Tool

Inte löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 2 månader sedan.
Skapare
stpehrsson
Åskådare

Tänkte genom Fördelszonen hämta hem Media Creation Tool för att uppgradera till Windows 10, men när den skall verifiera hämtningen så får jag en felkod som lyder OxC 1800103-Ox90002  varför?

Med Vänlig Hälsning

50.135.64728

Stefan Pehrsson

[email protected]

Det låter som att något har gått fel vid hämtningen. Börja med att hämta filen med en annan webbläsare och se om det löser problemet.


user-521338
Åskådare

    Hej,
    Jag försöker installera Windows 10 på en dator som har Windows 7 via Media Creation Tool enligt rekommendation från PC-tidningen 2/2020. Hämtningen av programmet Creation Media Tool gick bra med Firefox, gick ej med Explorer.

    När jag kör programmet kommer jag till bild 5 i tidningen (uppgradera den här datorn nu), sedan kom nästa bild. Datorn kommer från företaget jag arbetade på tidigare och har varit med i företagets nätverk.

    Conny Holm

    [email protected]

    0702091183

    Bifoga filer:

    Det verkar som att uppgraderingsverktyget som du har skapat inte är för samma språk som den ursprungliga versionen av Windows 7 på datorn som du försöker uppdatera. Det kan i så fall uppstå om du har ett Windows 7 som i grunden är en engelsk version som sedan har fått ett svenskt språkpaket i efterhand, och nu försöker du uppdatera med en svensk Windows 10. Det kan uppdateringsprogrammet tolka som att du försöker uppgradera en engelsk Windows 7 (som ser svensk ut) till en svensk Windows 10, och därmed är det fel språk. Om du har ett extra USB-minne så testa att göra om samma process men uppdatera till en engelsk Windows 10 och se om det fungerar. Du kan lägga till svenska som språk i efterhand i Windows 10 så att det i alla avseenden ser svenskt ut.


    gundjerf
    Åskådare

      Jag kommer ganska långt. Windows 10 laddas ned och installeras. Sedan kommer en lång session där det står Uppdatering pågår. När den kommit till 28% stannar den och datorn startar om med Windows 7. Jag har avinstallerat allt ”konstigt” såsom Virtual PC, virusprogram o dyl så nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag får ett felmeddelande: ”Installationen misslyckades i fasen SAFE_OS med ett fel under åtgärden MIGRATE_DATA.” och ett felmeddelande med en weblänk. Jag har också kört System Mechanic.

      Gun Djerf

      [email protected]

       

      Vart hamnar du när du klickar på webblänken?


      gundjerf
      Åskådare

        https://support.microsoft.com/sv-se/help/10587/windows-10-get-help-with-upgrade-installation-errors

        Där kollar jag på den felkod jag fått 0x8007042B och tolkar det som att ett tredjepartsprogram stör. Då inaktiverar jag allt utom Microsoft och startar med minimal omfattning, endast nätverk. Då får jag ett annat felmeddelande direkt innan ens Windowshämtningen startat:

        ”Ett problem uppstod med verktyget”…

        0x8007042C vilket jag tolkar som att det i alla fall är något annat program som stör själva installationsprogrammet.

        Testa att surfa till Microsofts sida för nedladdning av Windows 10 och använd deras verktyg för att skapa ett USB-minne som du kan använda för att starta installationen. Eftersom du då inte startar med datorns hårddisk borde det gå runt problemet.

        Felmeddelandet 0x8007042C betyder enligt Microsoft ”När du försöker starta Windows-brandväggen visas följande fel om brandväggen är inaktiverad eller om datorn är angripen av skadlig kod: 0x8007042c”. Det kan eventuellt handla om att du har stängt av brandväggen men inte aktiverat Windows egen brandvägg och att det är därför som felkoden dyker upp. Du kan möjligtvis behöva avinstallera ditt vanliga antivirus/brandvägg för just sådana tredjepartsprogram har en tendens att få stora uppgraderingar att misslyckas.

        Det tråkigare alternativet är att datorn har drabbats av virus och att det är därför du får felmeddelandet.


        gundjerf
        Åskådare

          Jag hade nog stängt av för många funktioner, nu är jag tillbaka i den situation jag först anmälde. Vet alltså fortfarande inte hur jag stänger av lagom mycket för att installationen ska fungera.

          Har du testat att installera från ett USB-minne?

          Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.