Norton stoppar hämtning

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 6 månader sedan.
Skapare markus-6b9a6c17ff804593
markus-6b9a6c17ff804593
Forumledare

Antivirusprogrammet Norton tycks stoppa en del filer som hämtas från Fördelszonen. Det beror på att Norton ibland är överkänsligt mot filer som få andra Nortonanvändare har hämtat. Norton känner då inte igen filen och stoppar den för säkerhets skull.

Programmen i Fördelszonen är noggrant kontrollerade flera gånger och de är givetvis helt fria från virus. Det är säkert att hämta filer från Fördelzonen.

När Norton stoppar en fil som hämtas från Fördelszonen visas ett litet meddeande ovanför Meddelandefältet i Windows. I meddelandet går det att klicka på länken Visa information.

Klicka på länken Alternativ i fönstret som öppnas.

Klicka på Återställ och undanta den här filen i fönstret som öppnas.

Klicka på Ja och välj var filen ska sparas.

Nu är filen sparad på hårddisken. Är det en installationsfil är det bara att starta den och fullfölja installationen på vanligt sätt.


Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör


larsgoranohman
Åskådare

    Norton stoppar det mesta härifrån! Har ni underrättat Norton om problemet?

     

    Det pågår en jakt vad det är som orsakar problemet, men eftersom det synnerligen diffust problem trots att effekterna är tydliga så det räcker. Vi vet att filerna är virusfria så vi vet att det handlar om falsklarm, primärt från Norton. Om det däremot är Norton som läser fel, eller om Norton gör rätt men baserar larmet på felaktig information på servrarna där filerna finns. Det kan till och med vara så att det är på vägen från servrarna till, i det här fallet din dator, som någon relay-funktion åstadkommer felet som får Norton att reagera.

    Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.