ÖVERLAPPNING

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 10 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
chrille39
Deltagare

HEJ!

Ni tar upp nya program för recension. Mycket bra! Men frågan blir hela tiden om jag törs ladda ner dom om det blir kollision med ett tidigare program tex. om backup eller virus etc. Det vore alltså bra om ni listade program som borde tas bort när ni rekommenderar ett nytt så att man inte råkar ut för förödande krockar. Till slut  vågar man ingenting!

MVH

Chrille

 

En mycket befogad tanke eftersom kan kännas extremt förvirrande vad man kan ha dubbelt av och inte. Tyvärr blir det inte mindre förvirrande om man försöker bena ut problemet.

En tumregel är att man kan ha både dubbletter och tripletter installerade av alla former av program, och därefter gå in på undantagen från tumregeln.
* Ha aldrig två brandväggar installerade samtidigt.
* Ha aldrig två antivirusprogram installerade samtidigt (och givetvis finns det ett undantag till undantaget: Microsoft Defender i Windows 10 samarbetar med andra antivirusprogram utan problem).

Det som brukar kunna vara en nackdel med att ha fler än ett program installerade av en speciell typ brukar sällan vara att de inte fungerar eller ställer till med något, utan att det kan bli oerhört förvirrande. Du kan till exempel ha Microsoft Office, LibreOffice och OpenOffice installerade samtidigt, men det kan kännas lite kaosartat att försöka arbeta med tre ordbehandlare.

En typ av program är faktiskt bra att ha fler än ett av samtidigt, nämligen webbläsare. De är nämligen ofta bra på olika saker och ingen är perfekt. Då kan det vara praktiskt att två eller tre att hoppa mellan beroende på vad man ska göra.
Samma sak med mediespelare. VLC är till exempel bra för video med dålig för musikspelande, medan Spotify är bra för musik.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet