Pandora Recovery

Inte löst
Detta ämne innehåller 10 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 6 månader sedan.
Skapare
anders58
Åskådare

Efter ett litet missöde försökte jag återskapa 4 små filmer från kamerans minneskort. Använde Pandora Recovery som raskt hittade igen dessa filmer. Återskapade dom till en mapp på skrivbordet. Allt gick bra – förutom att dom inte går att spela upp! Filerna finns (se bif. skärmdump på en av dom, men det blir bara en svart ruta när jag försöker spela upp dom. Har testat med flera olika mediaspelare med samma resultat. Finns det någonting att göra ?

Bifoga filer:

Hörs ljudet som det ska?

Den vanligaste anledningen till en svart ruta brukar vara att det som ska spela filmen saknas en så kallad codec (som innehåller uppspelningsinformation) för det videoformatet. Av de mediaspelare som du har testat, har du testat med VLC?


anders58
Åskådare

    Ja, jag har testat VLC och även markerat ”reparera automatiskt”. Det hörs inget ljud och blir ingen bild ändå. Har hittat ett online repair, FIX VIDEO och lyckats återskapa en av filmerna. Givetvis vill dom ha betalt, men jag lyckades ”filma” prewiewen med OBS 64. Men, när jag sen försöker  göra pm samma sak med de andra tre filmerna poppar bara den första upp igen…. Några bra idèer ?


    anders58
    Åskådare

      Inget ljud och, ja, jag har testat VLC. Har hittat ett online repair, FIX VIDEO och lyckats återskapa en av filmerna. Givetvis vill dom ha betalt, men jag lyckades ”filma” prewiewen med OBS 64. Men, när jag sen försöker  göra pm samma sak med de andra tre filmerna poppar bara den första upp igen…. Några bra idèer ?

      Jag skulle tro att anledningen till att den första filmen dyker upp igen är en form av cacheat ”kopieringsskydd” för att man inte ska kunna filma det restaurerade resultatet.

      Men att den tjänsten lyckades rädda filmen tyder ju på att filmen så att säga finns där och att Pandora lyckas rädda filen men inte göra det till en fungerande filmfil. Vilken typ av videofil handlar det om (mp4, mov, något annat)? Har den räddade videofilen samma filsuffix som filen hade innan den försvann?


      anders58
      Åskådare

        Filen heter numera t.ex.  _VI_0636.MP4  i stället för  MVI_036.MP4. Har provat att byta namn, men nej.

        Det trassliga med videofiler är deras komplexitet. MP4 kan i det här fallet jämföras med en kartong som innehåller ljud och video, och ljud och video kan använda olika så kallade codecs men fortfarande vara nedstoppade i samma ”MP4-kartong”. Om inte räddningsprogrammet, eller programmet som används för att hanterade den räddade filen, lyckas identifiera dessa codecs som är nedstoppade i MP4-kartongen får man ett defekt resultat.

        Testa att använda Format Factory som kan konvertera mellan mängder av olika format och codecs, den kanske kan identifiera de olika beståndsdelarna. Var bara försiktigt när du installerar/uppdaterar programmet, det kommer nämligen med erbjudanden under installationen. Det är inget fel i sig på dem, men om du bara vill använda Format Factory kan du ignorera dem fullständigt.


        anders58
        Åskådare

          Har försökt installera Format Factory från Fördelszonen säkert 10-15 ggr nu, men varje gång fastnar installationsprogrammet på 10%. Spelar ingen roll hur länge jag väntar. Inte ens över natten händer det någonting mer. Fel hos mig, fel på programmet eller vad ?

          Är det nedladdningen eller själva installationen som trasslar?


          anders58
          Åskådare

            Det är själva installationen som fastnar, nedladdningen går perfekt.

            Det verkar som att det är utvecklaren som har någon form av problem med installationsfilerna. När installationen startar hämtar den det som ska installeras från internet (installationsfilen som du dubbelklickar på innehåller bara det som behövs för att hämta det som ska installeras och inte hela programmet), och det är under processen att hämta programmet som nedladdningen stannar. Troligtvis beror det på att någonting saknas på utvecklarens hemsida och därmed inte kan hämtas.

            Du skulle kunna testa att hämta programmet från utvecklarens hemsida, men jag vill poängtera att den versionen som hämtas där (se till att använda knappen Download Site 1 för att hämta versionen som ligger på utvecklarens server) inte är testad av oss så det görs på egen risk.

            Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.