Puran Utilities (Batch fix)

Löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 vecka, 2 dagar sedan.
Skapare
Bewa
Åskådare

Jag har laddat ner programmet Puran Utilities för att städa i datorn. Jag hr nu kört programmen ”Disk check”, ”delete empty folders” samt ”fix shortcuts” utan problem. Därefter har jag startat ”Disc cleaner” kommit fram till ”Fix”. Efter att ha startat detta har nu detta program gått i drygt 3(tre) dygn och håller fortfarande på. Det står visserligen i artikeln att denna processen kan ta mycket lång tid, men 4 dygn eller mer? OK, jag har 1556 ”junk files” som tar 1,20 GB. Något förslag på hur jag skall göra?

Det låter som väldigt överdrivet lång tid, men det låter som att programmet har låst sig. Testa att gå in i Aktivitetshanteraren och ”döda” programmet, sedan kan du testa det igen.

/ PC-tidningen support


Bewa
Åskådare

  Tack, det hjälpte

  Skönt att det ordnade sig.

  / PC-tidningen support


  user-328112
  Åskådare

   Warning: strpos(): Empty needle in /home/forge/forum.pctidningen.se/public/content/plugins/amazon-s3-and-cloudfront/classes/as3cf-plugin-compatibility.php on line 906

   Hej,

   Jag har laddat ner och kört Puran Utilities. När jag öppnar Disk Cleaner visar programmet ett antal filer, som jag vill radera.  Det går inte, eftersom ”Delete Selected”-knappen är inaktiverad.

   Vad göra?

   Hälsningar, Björn Åkerman.

   Går det att radera filerna manuellt, det vill säga att du navigerar till någon av mapparna som visas i Utforskaren och försöker radera dem?

   / PC-tidningen support


   user-503959
   Åskådare

    Hej!
    Har laddat ner Managed Disk Clean up och försökt följa anvisningarna i tidningen, men får inte upp samma bilder. När

    jag svara ok att radera valda filer försvinner nästa svarsruta efter en sekund och sedan blir det inget mer. Och programmet finns inte bland varken nya program eller på sin plats (M): Vad göra?

    Mvh/Björn

     

     

    Jag är lite osäker för när jag testar ser det hos mig ut exakt som det gör i tidningen, däremot hittar jag ingenting i tidningen som hänvisar till Managed Disk Clean Up. Var får du upp den rutan?

    / PC-tidningen support


    user-503959
    Åskådare

     Jag laddade ner den från Fördelszonen och programmet beskrivs i PC-tidningen nr 12-20 sid 48.

     Har försökt idag igen att ladda ner och köra programmet, men med samma resultat.

      

     Björn

     Det tog några timmar, men nu tror jag att jag börjar förstå. Eftersom du skrev din fråga i en tråd som handlar om Puran Utilites (som använder små program för sina funktioner) utgick jag från att funktionen Managed Disk Cleanup som du frågade om skulle vara en del av Puran Utilities, vilket förklarar varför jag aldrig lyckades hitta den. NU upptäckte jag att du frågade om ett helt annat program.

     Till att börja med, på vilket sätt skiljer sig det du ser från det som visas i tidningen?

     / PC-tidningen support


     user-503959
     Åskådare

      Jag hämtar programmet från fördelszonen, öppnar och kommer direkt till bild2, klickar ok, därefter ja om jag är säker,

      sedan händer ingenting. Bild 3.4 och 5 kommer inte upp. Programmet finns inte heller bland nedladdade program.
      Mvh/Björn

       

      Jag lyckas inte svara på allt, men vi kan börja nysta lite i alla fall. det jag kan svara på är varför det inte syns bland installerade program, och det beror på att det är ett ”självförsörjande” program som inte behöver installeras utan man startar filen man hämtar och programmet körs utan installation. Jag vet att det står i steg 1 att ”installera och starta” men det är inte riktigt korrekt i guiden, det skulle räcka att det står ”starta”.

      Varför den hoppar direkt till punkt kan jag däremot inte förklara, och hur jag än testar lyckas jag inte återskapa agerandet. Lyckligtvis är det inte absolut nödvändigt, om man gör som det står i steg 2 får man upp alla vanliga alternativ (som om man gör som i steg 1) plus några ytterligare. Enda gången som det blir stökigt är om man vill göra en enkel städning på en annan enhet än C-enheten, men det går att lösa om man väljer den enheten i steg 3.

      Nästa är klurigare. Det enda sättet jag lyckas återskapa det är om jag klickar på OK (steg 4 punkt 7) utan att ha valt någonting alls i steg 4 punkt 6, och därmed sagt åt programmet att inte radera något.

       

      På din beskrivning låter det dessutom som att du hoppar över ett par steg, för den stämmer om jag i steg 2 inte klickar på Clean up system files (steg 2, punkt 3) utan klickar direkt på OK-knappen vilket motsvarar steg 4, punkt 7 – då får jag upp frågan som man kan klicka Ja på.

      / PC-tidningen support

      Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet