Shortcut går ej att starta efter nedladdning och installation

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 månader, 4 veckor sedan.
Skapare
user-421926
Åskådare

Jag är helt ny prenumerant på PC-tidningen och i Fördelszonen finns programmet ”Shortcut”. När jag laddat ner det och installerat så kommer följande felmeddelande upp: ”Det går inte att hitta procedurstartadressen GetActiveProcessorCount i DLL-filen KERNEL32.dll.”

Om nu de program som jag som prenumerant skall ha fördel av och kunna ladda ner för att köra, undrar jag vad denna felkod kräver av mig som förhoppningsfull användare och varför jag inte bara skall kunna köra igång direkt?

Ser fram emot svar och lösning på detta problem så jag kan använda programmet Shortcut.

Mikael

Hejsan Mikael.

Vilken version av Windows är det du använder?


user-421926
Åskådare

  Hej,

  Jag har Windows Vista Business, 2007 service pack 2.

   

  Du kan testa att reparera operativsystemet genom att följa Microsofts guide. Jag skulle dock rekommendera att du uppgraderar till Windows 10, Windows Vista begravdes för två år sedan så det medör ganska stora säkerhetsrisker att använda det operativsystemet.


  user-421926
  Åskådare

   Hmmm, jag hade redan kört sfc/scannow som är steg 1 i Microsofts guide. Att ge sig in på systemåterställning ser jag som en oönskad väg eftersom det riskerar installationer gjorda efter eventuell återställningstidpunkt som förövrigt inte är en garanti. Jag hade väntat mig ett förslag om att byta befintlig KERNEL32.dll genom att ladda ner en ny version från nätet, från av er utpekas säker plats. Men är det något som inte är brukligt eller behäftat med problem eller risker och därför ni inte lyfter fram?

   Anledningen är att den enda platsen det skulle vara säkert att hämta en DLL-fil är från Microsoft och de lägger inte ut sådana filer eftersom de finns på cd:n som man använder för att installera operativsystemet. Att ladda hem DLL-filer från någon annan plats är verkligen inte att rekommendera, det är är som att köpa läkemedel från en person i trenchcoat bakom en container. De kan innehålla precis vad som helst och kan utgöra en enorm säkerhetsrisk. Därför ska man använda Microsofts egna verktyg för att reparera Windows, bland annat när det handlar om DLL-filer.

   Jag upptäckte dock en sak som eventuellt kan påverka. Shotcut har uppdaterats sedan versionen som finns i Fördelszonen, och nu för tiden kräver Shotcut Windows 7 eller modernare. Jag ska fråga redaktionen om hur det ligger till med det där, det kan dock ta några dagar eftersom det är påsk.

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet