System Mechanic. Rättar inte hittade fel. (Infördes felaktigt i "Windows"-

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 11 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
user-339120
Åskådare

System Mechanic installerades och gjorde också den första undersökningen och hittade ganska många fel.

När jag försökte reparera felen, så svarade programmet inte, dvs svarade inte på musklick i de rutor, som angav ””Repair”

Testa att starta programmet genom att söka efter det, högerklicka på programmet när det dyker upp i sökresultaten, och starta det genom att klicka på Kör som administratör för att se om det hjälper.

/ PC-tidningen support


user-339120
Åskådare

  Tack! Det löste problemet efter visst arbete.

  Då man startade  filen systemmechanic.exe med ”Kör som Administratör” kommer man till en sida där man måste begära att få Activation Key.

  Då måste man också lämna den e-post-adress, som man vill att activation key skall skickas till.

  När man sedan startar programmet andra gången måste man klicka på Frågetecknet upp till höger.

  Då får man en dialogruta där man kan skriva in den erhållna Activation key.

  Sedan går programmet som väntat.

  Fråga: Vad är det för skillnad mellan att starta en fil från en användare som är administratör i förhållande

  till att starta filen med ”Kör som Administratör”?

   

  Det är en väldigt bra fråga som inte har något kort men uttömmande svar, men först får vi backa lite.
  Som du säkert känner till finns det enkelt uttryckt två typer av användarkonton i Windows: användare och administratör. Ett administratörskonto har säkerhetsmässiga rättigheter att göra väldigt mycket på datorn (installera program, modifiera användarkonton och säkerhetsinställningar et cetera) medan ett standardkonto antingen inte får göra de sakerna alls eller får göra dem först efter att en administratör har skrivit in sitt lösenord och godkänt vad nu användaren vill göra. Ungefär som ”mamma, kan du låsa upp frysen så jag kan ta en glass?” Junioren har ett standardkonto, mamma har administratörskonto.
  Det finns på sätt och vis ytterligare en variant som man nästan kan kalla för administratör+ och det är här som alternativet att köra som administratör. Det handlar om att administratörsanvändaren måste godkänna att ett program får utökade rättigheter att göra saker med operativsystemet som de normalt inte får om de startas ”som vanligt”. Det är en säkerhetsåtgärd som ska hjälpa till att förhindra att även en administratör inte ska råka installera något skadligt eller på annat sätt farligt av misstag. Även en administratör kan råka försöka installera något farligt av misstag, men man råkar inte starta ”Kör som administratör” av misstag.
  För att fortsätta parallellen med glassen så är det när mamma öppnar frysen för att ta en glass och frysen frågar ”är du helt säker på att du ska ha en glass?”

  / PC-tidningen support


  user-339120
  Åskådare

   Tack för det uttömmande svaret.

   Jag visste inte vad skillnaden var att köra som ”användaradministratör” och  ”Kör som Administratör”

   Då är det bäst att fråga. 🙂

   / PC-tidningen support

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet