Era skrivartester

Löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 6 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Jag kom på att det börjar bli dags att byta min skrivare. När jag tittade på testerna såg jag att HP Envy Photo 7830 skrev ut med för mycket färg. Då  dök en fråga upp i mitt huvud angående hur ni skriver ut. Använder ni printerns defaultinställningar eller använder ni profiler som är anpassade för skrivare/papper?

 

En intressant fråga, jag ska skicka den vidare till skribenten.

Nu har jag fått svar, och för att testresultat ska vara så jämförbara som möjligt brukar de enda anpassningarna vara att när det används fotopapper används profilen/standardinställningen för fotopapper, och vid utskrift på vanligt papper används profilen/standardinställningen för vanligt papper.


perxyz10
Deltagare

  Tackar!

  Då kan överskottsfärgen bero på det. Det skulle vara roligt att se en test där de optimerade profilerna används. Det borde ge ett annat resultat. Jag tycker nog att det är jämförbart om alla skrivarna i testet används på samma sätt. Det är ju så man vill använda skrivaren om man senare skriver ut foton.

  Tackar för den senaste testen som koncentrerade sig på skannern. Det var intressant.

   

  Anledningen till att vi använder standardprofilerna är just för att använda skrivarna på samma sätt, vilket gör resultaten mer jämförbara. Problemet med specifika profiler är att kräver väldigt mycket arbete med att korrigera och modifiera utskriftsprofiler baserat på vad det är som ska skrivas ut, vilket är något som de absolut flesta antingen inte kan, vill eller är intresserade av att pyssla med – de flesta vill bara trycka på utskriftsknappen och få ett bra resultat.

  Det räcker att ta textutskrifter som exempel, där kan man behöva korrigera utskriften baserat på papperskvalitet och hur många gram pappret har, vilken blödning pappret har och så vidare. Fotoutskrifter är ännu trassligare.

  Med det sagt så kan jag slå vad om att du har rätt, genom att lägga ner tid och energi på sina profiler blir resultatet säkerligen bättre än med standardprofilerna, men dels är det överkurs för de flesta och dels blir resultatet till viss del beroende på skickligheten på personen som konfigurerar utskrifterna är på själva skrivaren.

   

  Trevligt att du tyckte om skannertestet, det är en del av multifunktionsskrivarna som annars brukar glömmas bort.

  Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet