Förhandstitta på filer med QuickLook

Inte löst
Detta ämne innehåller 17 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
user-412947
Åskådare

I senaste nummer (15/2019) tipsas om programmet QuickLook som gör att man snabbt får upp innehållet i en fil. De filer jag har provat fungerar utom doc-filer. Jag har läst någonstans att med en viss Microsoft Office skulle det bli så. Den varianten har inte jag så det borde fungera. Finns något tips som gör att det kan fungera för mig eller finns det något annat program som klarara av det här?


SB

SB

Vilken version av Office är det du använder?


user-412947
Åskådare

  Produktinformationen säger:

  Microsoft Office Professional Plus 2016

  Om Word: Version 1910 (version 12130.20390 Klicka-och- kör)

   

  Det märkliga är att det sen dyker upp andra uppgifter (efter att jag klickat fram panelen igen) och står står det

  Microsoft 365. Ligger det kvar uppgifter från en äldre installation? Och hur får jag bort den?

   

  SB

  Det låter nästan so att du har dubbla Office-installationer – exempelvis din vanliga Office-version och en demoversion av Office 365 (eller vice versa).

  Testa att gå in under Inställningar /Appar / Appar och funktioner och klicka på Program och funktioner längst ut till höger. I fönstret som öppnas undersöker du om det verkar finnas flera versioner av Office och avinstallerar den som inte är aktuell.


  user-412947
  Åskådare

   Jag var och tittade efter mera Office. Tittade under ”Konstrollpanelen/Alla objekt på Kontrollpanelen/Program och funktioner” och där hittade jag någonting. Jag bifogar en kopia av det. Har inte gjort något ytterligare ännu. Har anat att det ligger något gammalt kvar i datorn.

   Sten Bertil

   SB

   Just den bilden säger tyvärr inte så mycket, i den listan står Office som Microsoft Office, det vill säga under M.


   user-412947
   Åskådare

    Jag plockade fram listan som du nämnde och kopierade uppgifterna kring Microsoft.

    Det var ju en del. Men något annat än Office Professional Plus 2016 finns inte. Jag tror fortfarande att det finns några gamla uppgifter om installationer som ligger och spökar.

    Bifogar uppgifter ur listan.

    SB

    Eventuellt visar det i alla fall vad det är som spökar, för jag använder Office 365 och för mig står det Microsoft Office 365 i samma lista. Det verkar alltså som att det är din Office Professional som är den korrekta och att Office 365 dyker upp där den inte ska vara. Testa att använda exempelvis Geek Uninstaller eller IObit Uninstaller för att undersöka om de hittar något Office 365-relaterat som inte borde finnas där. Bägge finns i Fördelszonen tillsammans med artiklar om hur du använder programmen.


    user-412947
    Åskådare

     Har tittat på de båda avinstalleringsprogrammen. Hittar inget som skulle kunna hjälpa mig att få bort rester av en tidigare Office-installation.

     Kan det vara en idé att ta bort den befintliga Office-versionen jag har nu? Verkar kanske inte som världens bästa lösning. Finns det något annat program än QuickLook som jag skulle kunna använda?

     SB

     Jag kan bara svara för mig själv, men om jag var på jakt efter den funktionaliteten skulle jag använda den som är inbyggd i Windows 10. Den är inte lika tjusig eller kraftfull, men den gör ungefär samma sak.


     user-412947
     Åskådare

      Hur kommer jag å den funktionaliteten? QuickLook är exceptionellt snabb på att öppna filer. Office är riktigt långsam på att öppna doc-filer.

      SB

      I Utforskaren går du in under fliken Visa och väljer Förhandsgranskningsfönstret upp till vänster.


      user-412947
      Åskådare

       Kanske inte så bra. Tar tid och då kan man lika gärna öppna filen i Office. Filen öppnas i en mindre version som en smalare kolumn. Ofta vill man se filen i dess riktiga storlek.

       Finns det inte något annat program/app jämförbart med QuickLook?

       SB

       Du skulle kunna testa Windows 10-versionen av QuickLook.


       user-412947
       Åskådare

        Det är ju den jag har installerad!

        SB

        Hoppsan, det stämmer, redaktionen råkade lura mig att det var skrivbordsversionen av programmet de hade skrivit om och inte app-versionen. Jag ska säga åt dem att ändra beskrivningen så att det ordnar sig.

        Eftersom Windows 10-versionen inte fungerar för dig vänder vi på steken jämfört med hur jag tänkte, och du kan testa skrivbordsversionen av programmet i stället. Den finns att hämta på utvecklarens hemsida.

        Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet