Önskemål om artikel, i tidningen eller på pdf.

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Jag skulle vilja se en lista med vilka program i säkerhetspaketet som behövs med olika säkerhetspaket, köpta eller gratis.

Jag har Kaspersky Internet Security. Är det något skydd som jag behöver komplettera med då?  Vilka program i ert säkerhetspaket behöver jag inte?

 

A

Andra har säkert funderat på samma sak med andra säkerhetspaket installerade.

 

/per

 

 

Det skulle vara trevligt, men det är en näst intill omöjlig uppgift med tanke på hur många säkerhetsprogram det finns tillgängligt. Men vi kan köra en snabbkoll jämfört med Kaspersky Internet Security (KIS).

KIS innehåller antivirus, så du kan strunta i säkerhetspaketets antivirus. KIS formulerar sig också med att det kan ”Skyddar mot virus, utpressningsvirus och annat.” vilket jag tolkar som att det erbjuder samma typ av skydd som Acronis Ransomware Protection.

Malwarebytes, Patch My PC och AdwCleaner är passiva program, så de kan du ha parallellt med KIS.

KIS har en lösenordshanterare, så där handlar det mest om vilken du trivs bäst med – den i KIS eller LastPass.

 

Nu ska jag poängtera att jag bara objektivt har tittat vad som finns i KIS respektive Säkerhetspaketet utan att lägga någon som helst bedömning på vilket program som är bäst på respektive uppgift.

 


perxyz10
Deltagare

    Jag är medveten om att det är ett sisyfosarbete att skapa och underhålla en sådan lista, men som sagt det skulle vara trevligt att ha en. Fast nu har du börjat på den! 🙂 Komplett lär den aldrig bli.

    Haha, så kan man ju också se på saken. Men jag ska i alla fall framföra förslaget till redaktionen, om de vill ta sig an att rulla den stenen så är det tummen upp.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet