Slippa Bing

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
user-344488
Åskådare

I PC-tidningen nr 12 sida 70 fanns artikeln Byta startsida i Edge till Google. Jag har det redan så inställt.

Problemet är att i alla nya fönster, så blir det i alla fall Bing som sökmotor. Kan man ändra det?

 

Det beror på att startsidan och nya flikar är två olika inställningar. Om du har uppdaterat till Windows 10 till version 1903 som släpptes för någon vecka sedan finns det till och med tre olika inställningar att experimentera med. Det låter som att du har ändrat sidan som Edge startar med, men inte inställningen för vad nya flikar ska innehålla.

Bifoga filer:

tingse
Åskådare

    Jag har också problemet med att slippa Bing när jag öppnar en ny flik. Det finns visserligen tre alternativ i inställningarna, nämligen: ”En tom sida”, ”Vanligaste webbplatserna”, ”Vanligaste webbplatserna och förslag på innehåll”, men vilket alternativ jag än väljer, finns en Bing-sökrad på sidan. Jag har naturligtvis löst det genom att styra hemknappen till Google, så jag behöver bara trycka på den så kommer jag dit jag vill. Men det retar mig att jag inte själv kan få bestämma hur en ny flik ska se ut.

    Bifoga filer:

    Det finns många fåniga detaljer i Edge, och det här är en av dem. Det går nämligen att åstadkomma en helt blank sida genom att välja alternativet En specifik sida alternativt En specifik sida eller specifika sidor och ange about:blank som adressen som ska öppnas. Det i sig är ganska fånigt, men det blir inte mindre fånigt av att det går att göra vid inställningarna Öppna Microsoft Edge med och Ange din startsida, men inte vid Öppna nya flikar med. Fånigt, som sagt. Vi får hoppas att de har ordnat detta när nya Edge lanseras i mitten av januari.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet