Varför så stor text?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 7 månader sedan.
Skapare
canet
Deltagare

Varför så stora bilder? Går ej att läsa era utskick direkt i PC. Vad gör jag?

Nu vet jag inte hur stora bilderna se ut på din dator så det är svårt att svara på om de är större än vad de borde vara eller om de är så stora som de ska vara men ser stora ut för det.

Däremot, kanske inte som en förklaring utan som allmän information, så är det en väldigt svår för att inte säga omöjlig sak att bestämma vad som är rätt eller bra bildstorlek. Den huvudsakliga anledningen till detta är att det blir allt vanligare att e-post läses på mobiltelefoner som ofta har väldigt små skärmar men med väldigt hög upplösning. Det är till exempel inte ovanligt att två skärmar har Full HD-upplösning (1920×1080 pixel) men att den ena skärmen är 4,8 tum och sitter i en mobiltelefon medan den andra skärmen är 27 tum och står på ett skrivbord.

Det är betydligt enklare men hemsidor eftersom de kan göras responsiva, det vill säga att de anpassar sig och skalar om bilder och kan möblera om på sidan beroende på upplösning eller skärmstorlek. Det är inte speciellt svårt. E-post däremot gör inte att göra responsiv utan där får meddelanden en storlek och ett utseende oavsett omständigheter. Därför kan det som ser kolossalt ut på en stationär skärm fortfarande vara jättelitet på en smartmobil, och det går inte att göra något åt det.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet