Windows PoweerShell

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 6 månader sedan.
Skapare
hesamesa
Deltagare

Hej !

Hur skriver jag ett lodrätt streck i PowerShell. Det finns grönmarkerat på tangenten vid  1 längst upp t.v. på tangentbordet, men jag kan bara få § då jag använder den tangenten

Det var en klurighet. Du säger att det är ett grönmarkerat tecken, finns det fler sådana på tangentbordet?

Vad är det du försöker göra med tecknet?


hesamesa
Deltagare

  Hej !

  Ja det finns två tangenter till , Ö och Ä med tecknen fför norsk och danska Ö och Ä.

  Jag försöker följa instruktionen på på sidan 81 i nummer 15  /2017 .Problemet uppstår när jag skall skriva in texten under punkt 3.

  Det låter som att svårigheten att få fram tecknet beror på att det inte finns där på svenska tangentbord utan bara på danska och/eller norska. Jag misstänker att det handlar om Pipe More-tecknet, och på svenska tangentbord får man fram det genom att hålla ner Alt Gr-tangenten och trycka på tangenten som brukar sitta precis till höger om vänstra skift-tangenten där även större än/mindre än-tecknen.

   

  Jag klistrar även in det som ska matas in här (jag tror att det blev rätt), så kan du testa att bara klippa och klistra.

   

  Get-AppxPackage Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager -allusers | foreach {Add-AppxPackage -register “$($_.InstallLocation)\appxmanifest.xml” -DisableDevelopmentMode}


  hesamesa
  Deltagare

   Hej !

   Tack så mycket för snabbt svar. Jag har nu använt mig din länk och det verkar fungera. Jag få se om de fina bilderna kommer i fortsättningen. de har ju kommit tidigare.

   M.V.H  P.O. Sundén

   Vi håller tummarna.

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet