Avstängd tillfälligt från Messinger och Facebook

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 veckor sedan.
Skapare
bengtlentaa5135f199c
Åskådare

Jag har inloggningar från Göteborg både på Facebook och Instagram som inte är mina. Detta har hållit på i  säkert en månad. Jag har bytt lösenord på allt jag kan tänka mig har någon betydelse. Lösenorden är olika och på omkring 20 tecken. Senast fick jag meddelande om att jag hade använt Messinger och Facebook för intensivt och blivit tillfälligt avstängd. Messinger är jag knappt inne på och på Facebook läser jag bara vad som har kommit och skriver svar. Ingen av dem kan vara intensivt använda. Ofta finns först en ingång via Iphone7 och sedan från PC straxt efter. Det har även förekommit inloggning från Borås och andra ställen. Det jag har på Facebook kan knappast vara så intressant att det är värt att återkomma. Kan man använda min pc till att få datakraft?

Det handlar troligtvis inte om din dator utan att de tar sig in på ditt Facebook-konto, vilket är allvarligt nog. Har du aktiverat tvåvägsverifikation?

Nu har jag ändrat alla lösenord så att de alla är individuella och infört tvåstegsverifikation

Någon från Göteborg har omigen loggat in sig trots tvåvägsverifikation! Vad har han för intresse av att logga in? Det kan inte vara för att läsa mailen. Kan pc:n användas på något sätt?

Lösenordet har ändrats från Göteborg!

Eventuellt har det blivit så att om en annan person har lyckats logga in så kan den inloggning ligga kvar eftersom personen redan var inloggad när du la till extra säkerheten. Testa att logga in på Facebook (om du fortfarande kan det, annars måste du kontakta Facebooks support omedelbart). Gå in under Inställningar / Inställningar och sekretess / Inställningar och klicka på Säkerhet och inloggning i vänsterkolumnen. Här klickar du på Visa mer i rutan som heter Här är du inloggad, och klickar på Logga ut från alla sessioner. Nu måste du (och alla andra som vill försöka komma åt kontot) logga in på alla enheter där du använder Facebook.

Facebook är en veritabel guldgruva på personlig information och kontaktuppgifter, inte minst om du har använt samma lösenord på fler internettjänster eftersom de då kan logga in där också.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet