Explorer/ Chrome

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 5 månader sedan.
Skapare
an123123
Åskådare

Hej, jag använder alltid explorer i min dator, och när jag öppnar aftonbladets sidor så fungerar den perfekt både med rörliga bilder o fasta. Men när jag skall öppna expressen med en rörlig bild så blir det tvärstopp o hela sidan hänger sig o så kommer det upp Expressen.se svarar inte på grund av ett skripts körs, o det kommer tillbaka även om jag återställer skriptet som körs.

Varför fungerar aftonbladet o inte expressen? Om jag öppnar expressen i chrome så fungerar den där men jag skall väl inte behöva växla till chrom bara för att läsa expressen då aftonbladet fungerar helt klanderfritt i internet explorer?

MVH

Arne Nilsson 

 

Jag kan tyvärr peka med exakt säkerhet vad det beror på, men jag kan komma med en trolig gissning.

För att göra en lång trasslig historia lite kortare så hanterar webbläsare programmeringen som hemsidor är kodade med på olika sätt. Resultatet blir att exakt samma hemsida kan uppträda väldigt annorlunda beroende på vilken webbläsare som används.

En av dessa saker som webbläsarna gör olika är att de försöker tolka och komplettera hemsidornas kodning när det är någonting som inte stämmer. Om jag till exempel kodar in att det ska finnas en tabell på sidan måste jag tala som var den ska börja och var den ska sluta. Om jag bara talar om var den ska börja men glömmer att koda var den ska sluta, försöker webbläsarna tolka min progammering och på egen hand gissa var de tror att tabellen ska sluta.

I det här fallet verkar det vara ett skript någonstans på sidan som inte är kodat som det ska. Chrome lyckas tydligen tolka och gissa tillräckligt bra för att sidan ska fungera, medan Explorer misslyckas. En exemplariskt kodad webbplats fungerar klanderfritt på alla webbläsare, men här verkar det finnas vad som skulle kunan beskrivas som en bugg på hemsidan.

Så för att svara på din fråga – nej, du borde inte behöva två webbläsare för att kunna läsa nyheterna, men det är inte ditt fel att det har blivit på det sättet.

Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.