Firefox sparar inte Historik

Inte löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 dagar, 6 timmar sedan.
Skapare
bosabosa
Åskådare

Jag använder Firefox. Den har slutat spara Historik .Jag har sökt på webben efter anledning. men inte funnit någon inställning som skulle ändras för att återfå Historik.

Om du inte redan har gjort det så börja med att manuellt kolla om det finns en uppdaterad version av Firefox. Det gör du genom att starta webbläsaren, klicka på de tre strecken uppe till höger, gå in under Hjälp och klicka på Om Firefox.

 

Klicka sedan på de tre strecken, välj Inställningar och i sökrutan skriver du historik. En bit ner bland sökresultaten hittar du en rad alternativ för just historiken. Kontrollera så att rätt alternativ är markerade respektive avmarkerade så att webbläsaren lagrar historiken och inte rensar den när du stänger programmet eller att du som standard surfar i privat läge.


bosabosa
Åskådare

  Tack för tipsen Jag konstaterade att min Firefox var fullt uppdaterad

  Jag gick därefter till inställningar och där hade jag redan nedanstående inställning

  ”Firefox kommer att spara Historik”
  Jag ändrade då denna till nedanstående inställning

  ”Använda anpassade inställningar för historik”
  Jag kollade sedan om historiken sparades men det gjorde den inte.

  Så problemet kvarstår alltså.

  Har du något städprogram på datorn som ligger i bakgrunden och städar bort ”skräpfiler”? I så fall kan det vara det som ställer till problemet. Är det samma problem med alla webbläsare?


  bosabosa
  Åskådare

   Edge och Chrome sparar Historik, men inte Firefox.

   Mig veterligen har jag inte några automatiska städprogram i min dator.

   Ge exempel på sådana.

   Om det bara är Firefox som har problemet känns det osannolikt att det skulle vara ett städprogram, då skulle det rimligaste vara att alla webbläsarna hade samma problem. Om du har sparat alla bokmärkena i Firefox, exempelvis med synkning till ett Firefox-konto eller på annat sätt, så testa att använda Revo Uninstaller för att avinstallera Firefox fullständigt och sedan installera det igen för att se om det löser problemet.


   bosabosa
   Åskådare

    Jag fick Firefox att spara Historiken men endast temporärt

    När jag ändrade inställningarna enligt nedan sparades historiken
    Jag valde då att spara ”Efter senast besökta” . I de övriga fallen (Efter plats, Efter datum o.s.v.) sparades den inte

    Men när jag stängde Firefox och öppnade den på nytt så var Historiken försvunnen.

    Det låter i alla avseenden som att något program, antingen Firefox själv eller något städprogram, maniskt rensar all historik när du stänger webbläsaren. Testade du att avinstallera hela programmet inklusive alla inställningar med Revo Uninstaller för att så att säga börja om från början?


    bosabosa
    Åskådare

     Jag gjorde det  du föreslog men det hjälpte inte. Nu tror jag att vi kan lämna detta problem eftersom jag tror att både du och jag har viktigare saker att göra.

     Tack !

     Tills vidare kan det kanske vara läge att använda antingen Edge eller Chrome tills det förhoppningsvis kommer en uppdatering som löser problemet.


     bosabosa
     Åskådare

      Det var precis som du trodde. Jag har en app som heter Ccleaner Pro och den hade en inställningen, som gjorde att den nollställde Historik-förteckningen varje gång man stängde Firefox.

      Tack igen!

      Skönt att det löste sig. 🙂

      Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet