Inget internet säger datorn men jag har internet! Hur fungerar detta?

Löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 månader, 3 veckor sedan.
Skapare
caspwin
Åskådare

Datorn säger ”Inget Internet” och ikonen nere till höger som brukar vara en liten fyrkant har istället blivit en jordglob. När jag ställer markören över jordgloben visas ”Internetåtkomst saknas”

Datorn är ansluten till Telias fibernät med nätverkskabel. Mina andra datorer fungerar som vanligt, men inte denna som jag använder mest. Jag kan surfa och söka på Google, jag kan skriva detta mejl till er, men datorn menar att jag har inget internet. Vad är det som har hänt och hur åtgärdar jag detta.

/Thomas, [email protected]


caspwin
Åskådare

  Vet fortfarande inte vad som orsakat felet. Har försökt med nätverksåterställning ett par gånger utan resultat men det har inte hjälpt. Omstarter har inte hjälpt, så jag tröttnade och  stängde av datorn några timmar. Nu när jag åter starar dator så har det rätat till sig av sig självt. Någon som vet vad som hänt?

  Det kan finnas en rad olika orsaker till den typen av tillfälliga ”hickningar” i nätverkskommunikationen, till exempel att routern inte har delat ut ett fungerande IP-nummer, att datorn inte har läst in någon drivrutin korrekt, att någon temporär cache-fil, att routern har lite problem med kommunikationen till internetleverantören och en rad andra orsaker. För det mesta brukar det lösa sig själv, men det är ju fortfarande frustrerande att inte veta vad som var orsaken.

  / PC-tidningen support


  caspwin
  Åskådare

   Jag tror eller snarare är ganska säker på vad felet berodde på. Programmet O&O ShutUp som har till uppgift att stänga ner ”onödiga” saker som går i bakgrunden, stänger ner ikonen för nätverket. Istället visas en ”jordglobs-ikon” som betyder inget nätverk. Genom att ändra det lilla reglaget i ShutUp, ”Disable Network Connectivity Status Indicator” under rubriken Miscellaneous till röd och starta om datorn så kom den rätta ikonen tillbaka och allt fungerar nu normalt igen.

   /Thomas

   Skönt att det löste sig. 🙂

   / PC-tidningen support

   Ämnet ’Inget internet säger datorn men jag har internet! Hur fungerar detta?’ är stängt för nya svar.