Nätanslutning avbryts med jämna mellanrum, men inget fel i nätet utan i datorn

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
ulfsteck
Åskådare

Har en nästan ny dator där uppkopplingen mot nätet i huset där jag bor avbryts med jämna mellanrum. Annan dator jag har har inget sådant avbrott. Har McAfee antivirusprogram. Är något felinställt?

Jag antar att det är internet/nätverket du syftar på och inte elnätet?

Använder du trådlöst nätverk eller använder du sladd? Har du kontrollerat om det finns någon uppdaterad programvara för din router?


blackmoskito
Deltagare

  Jag hakar på i den här tråden. Har en stationär dator som via sladd går in i min router en Linksys WRT 1900 AC som i sin tur har sladd till internethålet i väggen. För ungefär tre veckor sedan så började min stationära dator tappa internuppkopplingen minst en gång varje dag. Jag ser inget fel på routern alla lampor lyser som dom ska, alla andra trådlösa datorer, telefoner, paddor fungerar perfekt. Det ända som hjälper är att starta om datorn. Jag har uppdaterat routern eller jag söker efter uppdateringar men den säger att jag har den senaste versionen.

  Har kollat så kablarna sitter i ordentligt. Jag uppdaterar alla program hela tiden, har ett flertal av säkerhetsprogrammen från tidningen som jag använder. Någon som har en ide om vad problemet kan vara.

  Carina

  Det första jag tycker att du ska göra är följande:

  1. Se till så att Windows är uppdaterat, kör Windows Update manuellt om det behövs.

  2. Kontrollera på datortillverkarens hemsida om det finns några uppdaterade drivrutiner för datorns nätverkskort.

  3. Sök efter som starta Inställningar för felsökning, starta felsökningsguiden som heter Internetanslutningar, sedan gör du samma saken gång till och startar guiden Nätverkskort för att se om någon av dessa kan hitta något som är galet.


  blackmoskito
  Deltagare

   Löst

   Uppdaterade Windows, har nu fungerat i 2 dar utan tapp av internet.

   Skönt att det ordnade sig.

   Ämnet ’Nätanslutning avbryts med jämna mellanrum, men inget fel i nätet utan i datorn’ är stängt för nya svar.