Nätverksswitch

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-361785
Åskådare

Warning: strpos(): Empty needle in /home/forge/forum.pctidningen.se/public/content/plugins/amazon-s3-and-cloudfront/classes/as3cf-plugin-compatibility.php on line 906

Hej och tack för en kanontidning. Mitt problem är att jag ska flytta min 4g router upp 1 våning då jag ska montera en 4g antenn däruppe, och det medför att dom TP anslutningarna (2st) måste följa med upp. Jag har idag en nätverksswitch som jag tänkte ha på nedervåningen där jag ansluter dom enheter som finns där. Så min fråga är om den enhet jag ”IP låst” i routern passerar switchen utan problem, eller måste jag hålla på med MAC adresser och sån överkurs. Och i vilken av dom 5 TP uttagen ska jag ansluta ”inkommande” internet från routern? Vill inte tappa hastighet till mediaspelaren som har låst IP då vi ser på stream med den. Mvh Thore Edlund

Bifoga filer:

Med risk för att jag missar något tolkar jag det som två frågor så jag tar dem var för sig, och jag har fel i mitt antagande får du korrigera mig.

1. ”Så min fråga är om den enhet jag ”IP låst” i routern passerar switchen utan problem…” – Ja, det kommer den att göra. Enkelt uttryckt kan man jämföra en switch med trafikrondell där du i stället för en rak tvåfilig väg från A till B lägger till avfarter även till C, D och E (om det är en switch med fem porter). Det enda switch gör är att ge fler nätverksportar och den bryr sig inte om vad man ansluter till den, så det ska fungera utmärkt med det låsta IP-numret så länge du har en bra anslutning mellan switchen och routern på övervåningen. Du kan eventuellt uppleva ett litet tapp i hastighet men det beror helt enkelt på mer sladd och fler enheter trafiken måste passera (switchen), men det borde röra sig om så liten skillnad att det inte borde påverka.

2. ”…i vilken av dom 5 TP uttagen ska jag ansluta ”inkommande” internet från routern?” – Du tar sladden från internet och ansluter till WAN-porten på routern, sedan ansluter dina lokala nätverksprylar till routerns LAN-portar.

Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.