pc ej igång

Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  tryggve.berglund 8 år, 2 månader sedan.
Skapare
tryggve.berglund
Deltagare

Hej jag har en gammal dell pc som jag kör xp på.Och efter rengörning med dammsugare får jag upp ej pc ingång på skärmen.

vänligen TRYGGVE

Har du kontrollerat att alla sladdar är ordentligt anslutna (och av egen erfarenhet vet jag att det är värt att kontrollera bägge ändarna av sladdarna)? Kommer det pipande ljud från datorn från datorn datorn när du startar den, och låter de annorlunda än före städningen till exempel genom att det är ett annat antal pipanden?


tryggve.berglund
Deltagare

    Hej nu har jag kollat bägge ändor på sladdarna dragit ur och satt tillbaka.PC:n låter likadant som förut när jag startar upp,men får ingen bild på skärmen annat än Ej PC ingång.

    vänligen TRYGGVE

    Det skulle kunna grafikkortet eller skärmen som har gått sönder. Om du inte har möjlighet att testa datorn med en annan skärm (för att ta reda på om det är datorn eller skärmen) tror jag tyvärr att du behöver ta datorn till en verkstad så att de kan kolla upp vad som har hänt.


    tryggve.berglund
    Deltagare

      JAG MISSTÄNKER GRAFIKKORTET HAR TVÅ SKÄRMAR EN DELL OCH GAMMAL TV.SKA TESTA TILL DEN TREDJE SKÄRMEN DIT DEN NYA DELL ÄR KOPPLAD.ELLER SKA JAG SKROTA XP MEN PROBLEMET ÄR HÅRDDISKEN  HUR FORMATERA.

      VÄNLIGEN TRYGGVE

      Om du har möjlighet skulle jag verkligen rekommender att du skrotar XP, eftersom det operativsystemet har varit dött och inte uppdaterats på snart två år är det vidöppet för virus och sabotageprogram nu för tiden. Problemet är att det kan vara svårt att få något av de nyare operativsystemen att fungera på den så gammal dator, så om du har en ny dator (jag tolkar det så eftersom du skriver om en ny Dell) kan det kanske vara lika bra att pensionera både XP och datorn som det körs på.


      tryggve.berglund
      Deltagare

        Hej har funderat på det men jag är gammalmodig vill ha den kvar så länge den funkar.Jag har bra skydd tror jag F Secure har inte haft nåt problem ännu vad säkerhet gäller.

        Hör och häpna nu har jag fått fart på grejerna,kolla först att skärmen var ok vilket den va.Tog isär burken koll på grafikkortet och utav nån underlig anledning har grafikkortet lossnat tog bort det och blåste rent satt dit det igen koppla upp och allt funkar.Nu är jag HAPPY.

        STORT TACK FÖR ALL SUPPORT PS MAILEN HAR JAG FÅTT ATT FUNKA VIA SURF

        Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.