Problem med Internet Explorer

Inte löst
Detta ämne innehåller 17 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 10 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
paulurban
Deltagare

När jag kopplar upp mig via Internet Explorer, då kan jag plötsligt inte skrolla mer än ett par cm. Om jag går över till Microsoft Edge så funkar skrollningen galant. Men jag vill gärna ha båda möjligheterna. Något tips ? Urban

Vad är det som händer när du har bläddrat ett par centimeter? Händer det på alla webbplatser eller bara någon/några specifika?

Om du stänger av alla tillägg i, trasslar det fortfarande?

Om du startar IE11 och innan du gör något annat trycker på CTRL+Skift+P samtidigt så öppnar programmet i InPrivate-läge. Trasslar det även där?

Ett förslag skulle vara att du dumpar Internet Explorer till förmån för exempelvis Firefox, och använder kombinationen Edge/Firefox i stället. IE11 börjar ju som bekant bli ganska gammal och är inte speciellt säker.


paulurban
Deltagare

  Hej, det blir samma stopp oavsett vilken sida jag öppnar. Även i inPrivate-läge blir det stopp efter 2 cm. Kan det vara den omfattande uppdateringen som gjordes av Microsoft ?? för några veckor sedan som är källan till problemet?

  Det är troligtvis någon uppdatering som ligger bakom problemet, men det behöver inte vara Microsofts uppdatering utan kan även vara att något säkerhetsprogram som har uppdaterats och råkar åstadkomma problemet.

  Vad händer om du stänger av alla tillägg i Internet Explorer?


  paulurban
  Deltagare

   Förlåt, men jag vet inget om eventuella tillägg. Hur hittar jag dem ?

   Här hittar du information som tar upp det mesta med tillägg i Internet Explorer 11 att göra.

   Microsofts guide

    


   paulurban
   Deltagare

    Jag hittar 2 aktiverade tillägg från 2016 – Google Toolbar och Google Toolbar helper. Därtill 4 inaktiverade tillägg och slutligen ett inaktiverat från Microsoft – Office Document Cache Hånler. Vad gör jag nu ? / Urban

    Inaktiverade tillägg gör egentligen inte speciellt mycket mer än tar upp plats, så för att testa om det är Google-tilläggen som åstadkommer problemen räcker det att du inaktiverar dem. Om du sedan kommer fram till att du klarar dig utan dem är det bra att radera dem.


    paulurban
    Deltagare

     Google-tilläggen är nu inaktiverade. Jag har startat om datorn och fann att det fortfarande bara går att skrolla 2 cm.

     Ett par andra saker du kan testa är följande:

     1. Klicka på kugghjulet uppe till höger och välj Internetalternativ. Under fliken Allmänt letar du reda på Webbhistorik, klickar på Ta bort…-knappen. Låt de förbestämda alternativen vara ifyllda och klicka på Ta bort. Om inte det hjälper gör du samma sak igen men ser till att alla alternativ är markerade innan du klickar på Ta bort.

     2. Klicka på kugghjulet uppe till höger och välj Internetalternativ. Då in under fliken Avancerat och klicka på Återställ…-knappen. Följ sedan instruktionerna på skärmen.


     paulurban
     Deltagare

      Hej, punkt 1 gav ingen förändring. Efter punkt 2 försvann Explorer och MSN Bing ersatte. Den är jag inte särskilt road av. Har du någon idé om hur jag får tillbaka Explorer och hur vi kan gå vidare för en lösning av ursprungproblemet. Tack för din möda.

      På vilket sätt menar du att MSN Bing ersatte Explorer? (Internet) Explorer är programmet och MSN Bing en hemsida.

      Är det fortfarande problem med bläddringen?


      paulurban
      Deltagare

       Sidan som nu kommer upp är helt ny för mig. Till vänster står det MSN och i sökrutan Bing. Sidan innehåller nyhetsglimtar av alla tänkbara slag. Är det här nya? Microsoft Edge? Den här sidan tillåter att jag bläddrar, men jag vill helst hitta tillbaka till gamla Explorer.

       Det är fortfarande Internet Explorer 11, men återställningen satte tillbaka startsidan som är standard. Vad var det för sida som dök upp när du startade webbläsaren tidigare?


       paulurban
       Deltagare

        Det var en Google-sida.

        Börja med att surfa till den sida som du vill ha som startsida. Sedan klickar du på kugghjulet uppe till höger i IE11 och väljer Internetalternativ. Under fliken Allmänt finns en ruta som heter Startsida. Klistra in adressen i den rutan och klicka på OK-knappen. Nästa gång du startar kommer den sidan att vara den nya startsidan.

        Ämnet ’Problem med Internet Explorer’ är stängt för nya svar.