Router med dubbla band

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 8 månader sedan.
Skapare
lamkon
Åskådare

Hej

Jag har en jättebra router (ASUS RT-AC87U) med dubbla band.

På 2.4 GHz har jag en bandbredd på 80 Mbit/s och på 5 GHz ca 350 Mbit/s, så helst vill jag ju förstås använda det senare. Min skrivare kan jag emellertid endast koppla upp mot det första. Detta innebär att varje gång jag ska skriva ut från min iPad eller iPhone så måste jag först byta anslutning för att kunna nå skrivaren. Känner ni till något sätt att undvika detta problem?

Med vänlig hälsning,

Lars Öhgren

Du ska inte behöva byta band, trafiken kan hoppa fram och tillbaka mellan banden utan att användarna behöver göra ett dugg. Routern kan skyffla trafiken fram och tillbaka så det ska normalt inte finnas några tekniska hinder för att du ska kunna använda nätverket som du vill.

Det låter som att det är en fråga om konfiguration, troligtvis att banden inte arbetar i samma nätverk utan att banden är sinsemellan helt fristående nätverk. Det betyder att när du byter band så byter du inte bara band utan kopplar upp dig mot ett helt annat nätverk.

Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.