Standardsökmotor ändrad till Google

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 år, 7 månader sedan.
Skapare
dellrock
Åskådare

Jag får popup-rutor som säger ”Din standardsökmotor ändrades till Google” ”Startsideskyddet upptäckte att din sökmotor ändrats” ”Hemsiderådgivaren upptäckte att din sökmotor ändrats till Google”.
Det framgår aldrig till vilken sökmoter som det ändrats till. Jag har haft Googles sökmotor i evigheter och det är den som dyker upp när jag ska ut på nätet. Dessa meddelanden visas cirka 3 ggr per dag. Nu börjar jag bli lite less på denna information. Varför får jag dessa meddelanden och hur blir jag av med dem? windows 10.

Vilken webbläsare är det du använder?

Om du inte redan har gjort det, så installera och kör antingen MalwarebytesSpybot eller något liknande antimalwareprogram för att se om du har fått in något sabotageprogram i datorn som ställer till det med sökmotorerna.


dellrock
Åskådare

  Idag dök det upp en ny variant ”Standardsökmotorn på väg att ändras. Ändringen stoppades”

  Meddelandet kom från IQ Malware Fighter. Jag testade igår med några av antiwareprogrammen men de hittar ingenting.

  Men under gårdagen var jag befriad från detta så jag trodde att de ändå lyckades få bort detta. Men nu idag när jag startade datorn kom detta upp.

  Det kanske inte är något sabotageprogram utan ett virus, har du testat att göra ett komplett genomsökning av datorn med ditt antivirusprogram? Även om inget av antimalware-programmen hittade något verkar det som att någonting fortfarande ligger i bakgrunden och försöker ändra sökmotor även om IQ Malware Fighter lyckades stoppa tilltaget det här gången.

  När du kör antivirusprogrammet, börja med att starta datorn i felsäkert läge och kör både antivirus och antimalware, skadliga program har svårare att gömma sig för sökningar om man gör dem i felsäkert läge.


  dellrock
  Åskådare

   Hur kommer jag till felsäkert läge i Windows 10?

   Microsoft berättar det här. I ditt fall borde det fungera att använda beskrivningen vid Från inställningar.

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet