TVFOX

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 9 månader sedan.
Skapare
clabo48
Deltagare

Man läser nu på internet om TVFox och att det skall vara lagligt. Hur kan detta vara möjligt. Tycker mig även någon gång ha läst nåt inlägg om detta i PC tidningen. Det skulle vara intressant att höra vilka kanaler man får in med detta.

Eftersom jag inte har testat TV Fox så kan jag inte säga något med absolut säkerhet utan baserar mina slutsatser enbart på spekulationer.

Den här typen av produkter har dykt upp tidigare och de använder alltid formuleringar som låter jättebra men som vid närmare eftertanke låter väldigt konstiga, framför allt om man betänker att det som de beskriver är en antenn – även enligt deras egen definition. Så när de till exempel säger att ”Mer än 90 av alla topp 100 TV-program sänds gratis via etern!” skulle jag vilja påstå att det är väldigt fel. 90 av 100 kanske sänds via etern och kan därmed tas emot gratis med en antenn, men sedan krävs det en digitalbox med tillhörande abonnemang för att kunna dekryptera signalerna som har tagit emot med antennen. De skriver att ”TVFox inomhus antenn är kompatibel med HD mottagare boxar, PC-datorer och bärbara datorer, vilket ger omedelbar tillgång till gratis TV på ett enkelt sätt.” Som sagt, nej. Bara för att antennen går att ansluta betyder det inte att det går att se kanalerna och inte heller att de nödvändigtvis är gratis – om vi inte blandar in illegala dekodrar men det är både illegalt och har inget med antennen att göra.

TV Fox är måhända en bra antenn, det vet jag inget om, men att börja prata om gratis TV och att kunna dra sig ur dyra TV-abonnemang för att titta på gratis-TV, det låter som att det töjs på sanningen en hel del.

/ PC-tidningen support


clabo48
Deltagare

    Tack för det. Jag förstår att det är de egna som hejar på och skryter hur bra den är. De är väl köpta.

    Så kan det vara.

    En annan detalj på deras sida som jag finner kuriös, på gränsen till underhållande, är att det är en inomhusantenn som kan placeras upp till 50 kilometer från TV:n (upp till 80 kilometer med en förstärkare). Om jag bor i Göteborg ska jag i teorin kunna placera min antenn i Varberg och fortfarande kunna titta? Om jag bor i Stockholm och sätter antennen i Uppsala har jag till och med nästan 20 kilometer till godo. Det låter lite överdrivet…

    / PC-tidningen support

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet