Vad är det som händer?

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av Support PC-tidningen Support PC-tidningen 10 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-332176
Deltagare

Vad är det egentligen som händer?

På YouTube kan man hitta ett stort antal olika bildspel upplivade med passande musik till vackra bilder. De flesta bildspelen verkar inte vara några kommersiella produkter utan kreativt sammansatta av glada amatörer som snarare drivs av att kunna skapa något njutbart till oss alla andra och helt gratis. Kanske i samma anda som mer eller mindre amatör programmerare som skapar användbara dataprogram helt gratis till oss andra.

Även jag mår bra av få vara lite kreativ genom att sätta ihop bilder och musik till bildspel  som jag bjuder på. Därför satt jag ihop mina helt vanliga semesterbilder med olika låtar som jag själv verkligen gillar och tycker passar till bilderna. Produkten laddade jag upp på YouTube. När jag ett dygn senare ska spela upp bildspelet från YouTube på min Iphone är bildspelet utbytt mot texten “Blockerat”. Däremot går det fortfarande att från min  hemmadator att nå och spela upp bildspelet.

Varför är det så här? Ett stort antal bildspel med olika kända låtar på YouTube blockeras aldrig. Andra blockeras för alltid. Om kommersiella bildspel blockeras är en sak. Att blockera amatör bildspel är bara korkat eftersom bildspelen snarare gör reklam för de utvalda låtarna hos mina vänner och bekanta. Snikenhet lönar sig aldrig.

 

 

Den som har upphovsrätten till musiken bevakar oftast sina intressen.

Dina klipp har blockerats av upprättshavare/representant eller annan som ansett detta bryta mot upphovsrätten.

http://www.youtube.com/yt/copyright/sv/

Forumet ’INTERNET’ är stängt för nya ämnen och svar.