Att ställa en bra fråga

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-gubben pc-gubben 2 år, 3 månader sedan.
Skapare pc-gubben
pc-gubben
Deltagare

Har du problem med datorn eller något tillbehör kan du som är prenumerant på PC-tidningen ställa en fråga här i forumet. Det är viktigt att beskriva problemet så noggrant som möjligt. Här är några tips för att du ska få bästa tänkbara hjälp.

Välj rätt kategori

Det finns många kategorier i forumet och de täcker in de områden som vi skriver om i PC-tidningen. Det är viktigt att välja rätt kategori för att forumet ska fungera som det är tänkt. Alla frågor i ett ämne måste vara samlade för att det ska bli lätt att hitta på forumet och för att det ska vara till hjälp för andra. När du har klickat på rätt kategori klickar du på Nytt inlägg för att ställa en fråga.

Har du funderingar kring innehållet i tidningen ska frågan ställas i kategorin Innehåll i tidningen. Ange tidningens årtal, utgåva och sidnummer.

Kort och tydligt rubrik

Beskriv problemet kort men tydligt, så att andra snabbt förstår vad frågan handlar om. Skriv till exempel musproblem i Windows 7 eller repig dvd.

Beskriv problemet

Beskriv problemet så korrekt och noggrant som möjligt. Tänk på följande:

  • Vad har hänt?
  • I vilket sammanhang hände det?
  • Vad har du gjort?
  • Vad vill du uppnå?

Beskriv dator och tillbehör

För att du ska få relevant hjälp är det grundläggande att du talar om vilket operativsystem du använder, vilket program det handlar om och vilken version det rör sig om. Samma sak gäller hårdvara. Ange tillverkare, modell och allt annat som kan vara till hjälp när frågan ska besvaras.

Versionsnumret finns oftast i menyn Hjälp under Om…. För att ta reda på vilket operativsystemet du använder högerklickar du på Dator och väljer Egenskaper. Ange även om operativsystemet är i 32 eller 64 bitar.

Kontrollera om frågan redan är ställd

Det finns hundratals frågor och svar i forumet. Kanske finns ditt problem redan besvarat. Leta därför i kategorierna eller använd sökfunktionen för att söka efter liknande problem. Här finns det en liten guide till att söka i forumet.

Mycket nöje med forumet!

Forumet ’KOM I GÅNG MED FRÅGA OSS FORUM’ är stängt för nya ämnen och svar.