Ta en skärmbild

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-gubben pc-gubben 2 år, 5 månader sedan.
Skapare pc-gubben
pc-gubben
Deltagare

En skärmbild illustrerar tydligt ett problem och i vilket sammanhang felet uppstår. En bild kan vara till stir hjälp när vår support och tidningens läsare ska svara på en fråga.

I Windows 7, 8/8.1 och 10 finns Skärmklippverktyget som används för att ta bilder av det som visas på skärmen. Sök på skärmklippverktyget i Start-menyn för att starta programmet.

I programmet klickar du på Nytt för att ta en ta en bild genom att rita en rektangel runt det som ska vara med i bilden. Under Läge går det att välja andra sätt att ta en bild:

  • Klipp i eget format – ta en bild av allt inom ett område som ritas på fri hand
  • Rektangulärt klipp – ta en bild av allt inom en rektangel
  • Fönsterklipp – ta en bild av ett programfönster.

När du tar en skärmbild tonas bilden ut och du kan välja det du vill ta en bild av. Bilden hamnar i Skärmklippverktygets redigeringsläge och det går till exempel att stryka under i bilden. Spara bilden genom att klicka på diskettikonen eller med Ctrl+S.

För att ta en skärmbild av ett fönster går det även att tryck på Alt+Prt Scr. Bilden sparas i /bilder/skärmbilder. Det går även att ta en bild av hela skärmen genom att bara trycka på Prt Scr. Bilden sparas i /bilder/skärmbilder.

Läs mer om att lägga till en skärmbild.

Forumet ’KOM I GÅNG MED FRÅGA OSS FORUM’ är stängt för nya ämnen och svar.