Delat: Word och Excel

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 år sedan.
Skapare
kenroj
Deltagare

Detta borde ni skriva om i artiklarna om Word!

Har ni tänkt på att pappersformatet i Word är som standard US Letter (215.9 x 279,4 mm) Det innebär att nästan alla skriver ut på fel pappersformat som här i Sverige är i A4 format (210 x 297 mm). Alla skrivare i Sverige använder ju A4 format. US Letter papper går ju knappast att köpa i Sverige.

Därför är det ju bättre om man ställer i Word att använda A4 format innan man börjar ett nytt dokument. Det görs ju i utskriftsformat. Man spar ju papper på det eftersom man får i varje fall 18 mm mer utrymme per sida att skriva mer text på.

Ta ett exempel som jag hade. Jag fick ett dokument i Word som var naturligtvis i US Letter format och så skulle jag skriva in mer text i detta utan att förminska texten. Allt skulle få rum på en sida. Då gjorde jag om dokumentformatet till A4 format och då gick all text in på en sida.

Ett bra tips som jag flyttar in under Tips-avdelningen. Det är helt klart värt att ta upp i en kommande artikel om ämnet, att använda rätt pappersformat medför ju fördelar.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet