Koppla till nas i windows 10

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Jag har en DLink nas i mitt nätverk och kör Windows 10. Dit synkar jag t ex mina foton. I går när jag skulle göra det kunde jag inte mappa en drive till nasen. Microsoft hade vid senaste uppdateringen plockat bort SMB 1.0 på grund av att det är osäkert. De hade däremot inte någon annan idé än att jag skulle be Dlink att skriva om programmet i nasen. Efter att letat runt lite så hittade jag en sida som beskrev hur jag skulle göra. Gå in i Inställningar/Appar och funktioner, klicka på program och funktioner till höger, klicka på Aktivera eller inaktivera Windows funktioner till vänster.  Då kommer en lista med funktioner fram. Bläddra nedåt så ser du SMB 1.0. Klicka i rutan och starta om datorn.

Nu kan du använda nasen igen. Detta är dock emot Microsofts rekommendationer så det görs på egen risk. Som MS säger protokollet är väldigt gammalt och har säkerhetshål, men alternativet är ju att ha en nas som bara kan nås via http.

Som vanligt gäller ju att tänka innan man gör något på nätet. Släpper du inte in virus på datorn blir det svårt att utnyttja läckorna.

Är detta fel grupp så flytta gärna till den rätta eller ta bort inlägget.

 

 

Det är helt rätt grupp att komma med den här typen av tips, och det låter som ett problem som fler skulle kunna drabbas av så det kommer säkert till hjälp.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet