Vilket, vilka program är det första du installerar i din nya dator?

Detta ämne innehåller 7 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av  perxyz10 8 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
casper1942
Åskådare

Dom flesta har nog ett eller några favoritprogram, som dom installerar direkt på den nya datorn eller efter en ominstallation.

För min del, så är det speciellt ett och det är gratisprogrammet Launchy.

Efter ett tag så blir programmenyn under start gedigen i storlek och det är då Launchy kommer till sin rätt.

Genom två tangenttryckningar samtidigt Alt+Mellanslag, så poppar Launchys inskrivningsfält upp och man behöver bara skriva in några bokstäver för att Launchy snabbt kommer att föreslå ett eller några av dina program och då är det bara att klicka på rätt program för att starta det.

Ovärderligt!

Nästa program att installera är givetvis Revo Uninstaller!

Vilka är dina favoriter?


bgjo
Deltagare

  Du kan också trycka på ”Windowstangenten” på tangentbordet och därefter skriva begynnelsebokstäverna på det program du söker, och därefter klicka på önskat program. /bgjo


  casper1942
  Åskådare

   Jo, jag vet det, men då får jag en massa annan information som jag inte vill ha just då om jag bara vill starta ett program.

   En intressant tråd, Casper1942. Jag börjar alltid med en del av programmen i Office365 och en del av programmen i Adobe CC, bortsett från det finns det mesta jag använder och behöver inbyggt i Windows 10. När jag installerar något är det bara för att det uppstår ett nödvändigt behov som inte täcks av det som redan finns. Om jag får välja mellan att använda en simpel funktion som redan finns, eller installera något för att få en kraftfull version av samma funktion, då nöjer jag mig alltid med den simpla för att slippa installera saker i onödan.


   bgjo
   Deltagare

    Det första programmet jag installerar är ett Backup-program, i mitt fall Acronis True Image, och kör därefter en fullständig Backup innan jag gör några som helst förändringar. /bgjo


    casper1942
    Åskådare

     Det gör jag också bgjo329063. En bra vana, då kan man snabbt återställa om det blir aktuellt. Rekommenderas!


     casper1942
     Åskådare

      Skall bli intressant att se om tråden växer. Jag minns tillbaka i tiden (på den gamla goda tiden 😉 ) så var det första programmet Norton Commander. Det klarade man sig inte utan.

      Numera när nästan alla är uppkopplade på internet, så får man ju tänka mer på säkerheten och nästa program som installeras är Keepass och Vera Crypt. Bra lösenord är ju oftast svåra att komma ihåg och då kommer Keepass till sin rätta, då man bara behöver komma ihåg ett. Programmet är dessutom gratis (nåja inte fel att donera).

      Vera Crypt är snabbt och enkelt att arbeta med och mycket snabbt. Alla har vi väl saker som vi inte vill skall komma på avvägar och då tänker jag nog mer på fysisk stöld av datorn än på vad som kan stjälas via internet. En förutsättning är förstås att man har backupp också.


      perxyz10
      Deltagare

       Ett av de första programmen jag installerar är Total Commander. Det hette Windows Commander när jag började använda det. Det är Norton Commander för Windows. Nortons version var ett dosprogram.

       Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet