Abelssoft Backup

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  kenroj 6 år, 2 månader sedan.
Skapare
kenroj
Deltagare

Provar programmet att göra backup av filer som ligger på en nätverkshårddisk. Det verkar inte fungera alls. Det går att välja filer men det kopieras inga filer. Det blir en backupfil som är på 11 kb när den borde vara minst 50 GB. Ska det vara så att den inte kan ta backup över nätverk. Det är ju hela vitsen med programmet. Annars är det värdelöst.

har du mappat nätverkshårddisken så att den har en enhetsbokstav?


kenroj
Deltagare

    Nej det har jag ju inte för det har jag ju inte behövat tidigare då det fungerar utmärk att kopiera och skriva filer till hårddisken. Men det kanske fungerar om man ger den en enhetsbokstav. Hur gör man det på enklaste sätt? Windows 10  är operativet.

    Öppna Utforskaren och klicka på Den här datorn i vänsterkolumnen. I verktygsfältet längst upp, under fliken Dator, klickar du på Anslut nätverksenhet. Välj en enhetsbokstav i listan Enhet (Valfri ledig enhetsbeteckning går bra).  I rutan Mapp skriver du sökvägen för mappen eller datorn, eller väljer Bläddra för att hitta mappen eller datorn. Markera kryssrutan Återanslut vid inloggning om du vill ansluta varje gång du loggar in på din dator. Klicka på Slutför. Nu har mappen som du valde en egen enhetsbokstav.


    kenroj
    Deltagare

      Tack så mycket för informationen.

      Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.