Anpassa partitionen 3

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 11 månader sedan.
Skapare
george holmgren
Deltagare

I vilken kolumn skall jag skriva in SSD diskens storlet:

Total storlek före:::

Ledigt utrymme för:::

Diskutrymme som skall lrympas:::

Total storlek efter krympnin:::

När jag skriver i (7) så blir (6) = 0

Skriva in i (6) går inte

mvh -geggen-

Om det är bild 3 på sid 51 du syftar på, så ska du inte skriva in storleken på SSD:n någonstans. Dialogrutan frågar hur mycket du vill krympa din partition vilket, inte vad du vill krympa den till. Med reservation för att jag inte har dina exakta siffror borde det bli något i stil med 500-240=260, det vill säga att för att krypa din befintliga partition på 500 gigabyte till SSD:ns storlek på 240 gigabyte måste du krympa partitionen med 260 gigabyte. Du ska alltså justera värdet i [7] så att värdet på den nya krympta partitionen i [6] blir mindre än 240 gigabyte.

Personligen skulle jag satsa på att krympa till en partition på 230 gigabyte för att få lite säkerhetsmariginal, men det avgör du själv.


george holmgren
Deltagare

    Anpassa partitionen 4.

    Tack för hjälpen med anpassa 3. Men ett nytt problem har uppstått.

    Efter kloningen så startar inte SSD disken. DET STÅR ATT DEN EJ ÄR BOOTBAR.

    Vad gör jag nu? Klonar om SSD eller sätter i gamla HDD disken och kör som vanligt?

    Har jag gjort något fel i kloningen eller glömt nåt i samband med kloningen?

    Eller måste jag skaffa ett annat kloningsprogram?

    Tacksam för svar. mvh -geggen-

    Till att börja med, börja med att undersöka om datorn kan hitta din SSD. Det gör du genom att gå in i datorns BIOS för att se vilka enheter den kan hitta. Nu ser BIOS olika ut på i princip alla datorer, men riktlinjen är att när du startar datorn (då den första skärmen som visas) står det vilken tangent du ska trycka på för att komma in i BIOS. Beroende på datortillverkare kan det vara DEL, F2, F8 eller någon annan tangent, men det står på den skärmen. Du lär behövs starta datorn några gånger för att hinna läsa vilken tangent du ska trycka på, och för att få in tajmingen att trycka på den.

    Väl inne i BIOS, eventuellt på någon undersida, visas vilka enheter som datorn hittar, exempelvis hårddiskar (inklusive SSD), optiska enheter och så vidare.

    Om din SSD inte dyker upp här kan den vara felaktigt ansluten, så att du får kontrollera att alla sladdar är ordentligt anslutna.

    Om din SSD visas i BIOS och du har fler hårddiskar/SSD ansluta än den du försöker starta med, testa att plocka bort alla extra hårddiskar/SSD för att se om det gör någon skillnad.

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.