Behov av städprogram i ny dator

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader, 1 vecka sedan.
Skapare
guran186967718
Deltagare

Hej, har köpt en ny dator och installerat div städprogram som t.ex Advanced Systemcare och CCleaner

Gjorde en maskinvarugenomsökning och fick meddelande om att det var fel på PCI Express, kan något städprogram orsaka detta fel?

Gick in i  Enhetshanteraren och uppdaterade flera drivrutiner och gjorde sedan om Maskinvarugenomsökningen.

Fick då följande resultatkod WPE000100001-RO8AOE för PCI Express-system och följande slutlig resultatkod W3ZTFZ46EWG6-K9GEUB.

Pratade då med försäljaren av datorn som tyckte att nya datorer inte behövde städprogram, vi skulle i stället komma in till honom med datorn så skulle han fixa detta.

Claes-Göran

Det låter osannolikt att något städprogram kan ha åstadkommit något sådant. Jag ska inte säga att det är omöjligt, men om det är ett hårdvarufel har det garanterat inte med städprogram att göra, och den typen av program brukar inte ställa till det med drivrutiner. Det ska möjligtvis vara om något städprogram på eget bevåg har hämtat en ”uppdaterad” drivrutin och det har varit fel drivrutin, men det låter extremt osannolikt.

Däremot är jag personligen inne på samma linje som säljaren att nya datorer inte behöver program för att städa datorn.


guran186967718
Deltagare

    Hej igen, när blir datorn så gammal att det behövs städprogram?

    Det skrivs det aldrig om i tidningen

    Det är omöjligt att svara på eftersom det helt och hållet hänger på hur man använder datorn (installerar/avinstallerar en massa program), hur mycket lagringsutrymme man har tillgängligt och såna saker.

    Det kan nästan jämföras med att fråga hur ofta man behöver anlita ett städföretaget som kommer och städar hemmet – vissa behöver det aldrig, medan ungdomar i min närhet skulle behöva det varannan vecka.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet