BLEACHBIT – Var finns Edge?

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 7 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

I PC-Tidningen 10/2020 hittade jag städprogrammet Bleachbit. I tidningens illustration när det gäller att dölja spåren i webbläsaren är det Opera som markeras. Opera finns inte (synligt) efter nedladdning och installation, däremot Internet Explorer. Men jag har Edge på mina datorer. Kan det vara så att programmet rensar datorns webbläsare oavsett vilken webbläsare jag använder, varför webbläsarens namn saknar betydelse?

Den här typen av program brukar hålla isär webbläsarinstallationer (precis som webbläsarna har parallella installationer) och brukar bara visa information om sådant som finns installerat. Om jag förstår saken rätt så har du inte Opera installerad, vilket skulle förklara varför den inte visas. De flesta har dessutom Internet Explorer kvar på sina datorer eftersom de inte har avinstallerat webbläsaren, vilket kan förklara varför den dyker upp. Däremot har jag inte något rakt svar på varför Edge inte dyker upp, möjligtvis kan det vara så att programmet gör samma misstag som många användare och tänker på Edge på ”Internet Explorer Edge” och helt enkelt slår ihop Edge och IE. Är det nya eller gamla Edge du använder?

 


vernerulrik
Deltagare

    Jag använder nya Edge.

    Då kan det vara så att programmet råkar identifiera Edge som Chrome. Har du testat att radera för att se om rensningen även omfattar Edge?

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.