CheckDrive

Löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
Änghem
Deltagare

Jag har börjat använda ovanst program för att kolla mina hårddiskar.Under rubriken ”First impression” så får jag för min externa hårddisk typ Seagate 1tb tecknet X och under detta står: S.M.A.R.T data for removable devices  not availeble.Programmet scannar disken till 100% men sedan händer inget mer? Vad är problemet?

 

 

Det betyder att SMART-funktionen (förkortning för Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) inte finns tillgänglig på den externa hårddisken, och eftersom den inte finns kan den inte ge någon information till programmet.


Änghem
Deltagare

    Vad gör jag för att kunna kontrollera disken? Har tidigare använt DiskCheckup och då har det fungerat. Är DiskCheckup fortfarande användbart?

    Bara så att vi pratar om samma program – är det PassMark DiscCheckup då tänker på?

    Har du testat att använda det inbyggda verktyget för ändamålet genom att gå in i Utforskaren, högerklicka på enheten och välja Egenskaper, gå in under Verktyg och klicka på Kontrollera-knappen i avsnittet Felkontroll?


    Änghem
    Deltagare

      Det är PassMark DiskCheckup jag har använt. Jag har kollat disken via Utforskaren och där är disken felfri även efter en utökad genomsökning. I DeckCheckUp får jag väldigt många fel i ”SMART info” under  ”Raw Value” på rad 1 och 7. Behöver jag vara orolig för disken?

      Har du möjlighet att lägga upp en skärmbild som visar vad som står på rad 1 och 7, gärna en bild av hela programfönstret?


      Änghem
      Deltagare

        Här kommer skärmbilden.

        Nu ska man ha i åtanke att en hårddisk, som den förbrukningsvara den är, kan gå från full fungerande till ett vrak på några sekunder, men jag tror inte att du behöver bekymra dig eftersom programmet själv tycker att statusen är OK för allting i listan. Det har tydligen hittat ett och annat fel emellanåt men tycker inte själv att det är något att bry sig om eller ge en uttrycklig varning för.


        Änghem
        Deltagare

          Tack för svaret, God fortsättning på det nya året!

          Tack detsamma.

          Ämnet ’CheckDrive’ är stängt för nya svar.