Delat: AOMEI

Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 6 månader sedan.
Skapare
user-560467
Åskådare

Tvekar använda AOMEI !

Det står i er beskrivning att hårddisken inte kan användas till annat när man tar en systembackup. Nu har jag tre datorer, brukar ha tre sparade backupper på varje. Ska jag då köpa 9 hårddiskar för kanske 500-1000 kr /styck?

Har använt REDO backup, men den klarar inte att boota från USB via UEFI, och min nya dator supportar inte ”Legacy” längre…

Rekommenderar ni annat program för att lösa detta?

Mvh Lars L

Med den matematiken blir antalet rätt, däremot beror det också på hur mycket som ska säkerhetskopieras eftersom det kan räcka med USB-minnen som är betydligt billigare.

Det finns mängder med alternativ, men det beror också på vilken typ av säkerhetskopia du vill göra. Testa att gå till Fördelszonen och sök på backup, sedan klickar du på Relevans uppe till höger och väljer datum i stället för att via programmen i den ordning som vi har skrivit om dem. Där hittar du flera program att välja mellan som Toucan, Windata Reflector med flera (och tillhörande guider).


user-560467
Åskådare

    Tack för tydligt svar! Dock tror jag inte det gäller längre?
    Nu verkar det som om AOMEI istället skapar en fil, när jag testar Restore kan jag i alla fall söka bland mapparna efter en image-fil. Jag har version 6.0.0 , kanske är den nyare än den i Fördelszonen?

    Man behöver också tänka på att i nya datorer verkar man ha tagit bort boot-moden ”Legacy” som är vanligast bland alla program som skapar bootbara enheter, och använder UEFI. Tänkte skriva om det i separat tråd!

    Det kan ha med versionen att göra, den som ligger i Fördelszonen är v5.9.0 och generationsskiften kan innebära omfattande skillnader. När man startar programmet dyker det dessutom upp en lista som frågar om man vill uppgradera till version 6 så det kan vara lätt att råka hoppa upp till den versionen.

    Det stämmer att Legacy BIOS är på väg bort, däremot brukar det fungera att starta från USB-enheter även med UEFI men att det kan bero på vad respektive datortillverkare har inkluderat i UEFI och vad man har för inställningar. UEFI är ju konstruerat för att vara säkrare, vilket i en del fall kan gå ut över enkelheten att starta från externa enheter.

    Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.