Delat: Map Utility

Löst
Detta ämne innehåller 13 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 1 månad sedan.
Skapare
runsven69192
Åskådare

Jag har använt ”Map Utility” som jag är mycket nöjd med. Helt plötsligt har det slutat att fungera som tidigare.  Jag har raderat programmet och sedan laddat ner den igen fån Canons Hemsida. Vad kan det vara för fel? Jag använder Windows 7 och Opera.

Finns det något annat liknande program?

Tacksam för hjälp

Rune

Bara så att jag vet att vi pratar om samma program – är det detta program du pratar om?

Hur menar du med ”slutat att fungera som tidigare”, fungerar det inte alls eller vad är det som ställer till med problem?


runsven69192
Åskådare

    Det stämmer det Map Utility for Windows som avses.

    Tidigare kunde jag mata in GPS koordinater från både bilder och resväg. Jag använder Canon kameror som registrerar koordinater. Det är det som slutat att fungera. Programmet går att öppna men sedan kommer jag inte längre.

    Eftersom jag antar att programmet läser in bilderna META-taggar för att ta reda på koordinaterna, har du kollat så att den informationen finns i bilderna? Det kan ju i teorin vara så att programmet fungerar men att det av någon anledning inte registreras några koordinater i fotona att läsa av.


    runsven69192
    Åskådare

      Jag har kollat och det finns META-taggar i Bilderna

      Blir det någon skillnad om du startar programmet som administratör, dvs högerklicka på programmet och välja Kör som administratör?


      runsven69192
      Åskådare

        Ingen skillnad, tyvärr.

        Den bifogade filen visar när programmet fungerade


        runsven69192
        Åskådare

          Ingen skillnad, tyvärr.

           

          Du får hitta något annat sätt att visa det på, kmz-filer tillåts inte av säkerhetsskäl.

          Så det programmet gör är att läsa in de geografiska meta-taggarna från bilder, och därefter skapa en kmz-fil som du exempelvis kan använda i exempelvis Google Earth. Gör programmet något mer eller är det skapandet av kmz-filerna som är det viktiga?


          runsven69192
          Åskådare

            Skapandet av kmz-filerna som jag vill få fram.

            Bifoga filer:

            runsven69192
            Åskådare

              Skapandet av kmz-filerna som jag vill få fram.

              Så här ser programmet ut.

              Tack för ditt tålamod

              Bifoga filer:

              Jag undrar om inte förklaringen står på din publicerade bild – ”Kartvisningstjänsten i Map Utility har lagts ner från och med oktober 2019.” Det verkar som att tjänsten är nedlagd.

               

              Det ska däremot fungera att fixa såna saker online. Jag har inte provat själv så jag vågar inte lova att det fungerar, men om man laddar upp bilder till Google Foton och sedan loggar in med samma Google-konto på Google My Maps så ska man tydligen kunna pyssla med sånt utan något annat program än en vanlig webbläsare.


              runsven69192
              Åskådare

                Då kan man ju undra varför programmet ligger kvar för nerladdning på Canons hemsida?

                 

                Jag kan bara gissa, men jag antar att ingen har kommit ihåg att plocka bort det. Möjligtvis resonerar de att det gör inget om det ligger där, eftersom det visas ett meddelande att tjänsten är nerlagd när man startar programmet.

                Jag håller med dig om att eftersom programmet uppenbarligen inte fungerar borde det pockas bort, men ofta är det så på internet att det är enklare att låta gamla saker som inte fungerar ligga kvar än att lägga ner tid och energi på att städa bort dem.

                Forumet ’PROGRAM’ är stängt för nya ämnen och svar.